Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq Bitcoin’i Platformuna Eklemeyi Düşünüyor

Wall Street Journal’daki bir yazıya göre Nasdaq borsası, Haziran 2018 civarlarında Bitcoin standart vadeli işlemlerine olanak sağlamaya başlayabilir. Nasdaq’tan önce CME, Bitcoin üzerinden standart vadeli işlemler düzenleyeceğini ve hatta bu işlemlerin detaylarını açıklamıştı.

Yasal düzenlemeler bakımından hala daha onay almamış olsalar da Bitcoin üzerinden yapılacak standart vadeli işlemlerin böylesine yoğun talep görmesi, pek çok borsanın en azından bu ihtimali bir gözden geçirmesine yol açıyor. Eski bir Nymex yöneticisi olan John D’Agostino:

“Yasal olarak düzenlenmiş her borsanın her araştırma bölümü ‘Bunu yapabilir miyiz?’ diye düşünüyor. Bunların yaratacağı en fazla maliyet pazarlama alanında olacak. Eğer insanlar da bunun ticaretini yapmak istiyorlarsa, niye yapamasınlar? Bu adeta cennetten bir nimet.”

Yazıya göre Nasdaq borsası Bitcoin sözleşmelerini şuan mevcut bulunan Nasdaq Standart Vadeli İşlemleri platformuna (NFX) ekleyecek. Bu platform 2015 yılında kurulmuştu ve daha çok enerji ticaretine odaklanmış durumda. Ancak bundan sonra kripto para sözleşmelerine uygun hale getirilmesi ihtimaller dahilinde.

CME Group’un standart vadeli işlem piyasası Nasdaq’ınkinden çok daha büyük. Ancak Nasdaq, perakende yatırımcılar arasında daha çok tanınan bir borsa. Nasdaq’ın da Bitcoin’e artık onay vermesi, kripto para piyasasına girip girmeme arasında ikilemde kalan bireysel yatırımcıların bir karar vermesinde etkili bir rol oynayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment