Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nayib Bukele: Dünyada Bununan Tüm Milyonerler İçin Yeterli Bitcoin Arzı Yok

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, dünyada bulunan milyonerler için yeterli bitcoin (BTC) arzının bulunmadığını bu yüzden devasa bir fiyat artışı için sadece zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Nayib Bukele resmi Twitter hesabı üzerinden 31 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda dünyada bulunan 50 milyon fazla milyonere karşılık toplam bitcoin arzının sadece 21 milyon olduğunu belirtti. Bukele;

Dünyada 50 milyondan fazla milyoner var. Her birinin en az bir bitcoin sahibi olmaya karar verdiklerini hayal edin. Ama yalnızca 21 milyon bitcoin olacak.

dedi.

Paylaşımda ayrıca toplam bitcoin arzının dünyada bulunan milyonerlerin yarısına bile yetmeyeceğini söyleyen Bukele, bu varsayıma dayanarak bitcoin’de devasa bir fiyat artışının sadece zaman meselesi olduğunu belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz hafta başında yaptığı açıklamada 2021 yılının eylül ayında bitcoin‘i yasal ihale olarak kabul eden El Salvador‘a, finansal iktidarsızlığa neden olabileceği düşüncesiyle bitcoin’i yasal para olarak kullanmaktan vazgeçmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

 

IMF, 28 Ocak Cuma günü yaptığı bir başka açıklamada El Salvador ile güçlü ilişkilerinin sürdüğünü ve ülkeye borç para verme konusunda herhangi bir karara varmadıklarını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!