Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NBA’den Tartışılan Karar: Oyuncunun Kontratını Tokenize Etmesini Engelledi

NBA’in bu sezon kurduğu kadro ile iddialı takımları arasına giren Brooklyn Nets takımının oyuncusu Spencer Dinwiddie’nin Bitcoin ve kripto paralara olan ilgisi uzunca bir süredir biliniyor.

İşte bu noktada kendi kontratının bir kısmını bir STO aracılığı ile tokenize etmek isteyen başarılı oyuncunun bu talebi, NBA yönetimi tarafından reddedildi. NBA’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Dinwiddie’nin isteklerinin kurumun pazarlama politikası ile uyuşmadığına vurgu yapıldı.

Dinwiddie, bu sezon başında Brooklyn Nets ile üç yıl için 36 milyon dolarlık bir kontrat yapmıştı. Bu kontratın bir kısmını ise Ethereum Blockchain’i üzerinde tokenize etmek isteyen başarılı oyuncu, bu sayede farklı bir şey yapmayı amaçlamıştı.

Ancak NBA’in bu noktada devreye girmesi ve red kararı vermesi, başarılı skoreri de ciddi oranda üzmüşe benziyor.

Dinwiddie, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Ligin neden bu kararı aldığını bana açıklamasını bekliyorum. Benim kuralları çiğneme gibi bir amacım yok. Tek amacım, oyuna biraz daha taraftar katkısı getirmek ve hem bizler hem de takım sahipleri için az da olsa bir likidite sağlamaktı. Daha önce de NBA yönetimi ile bu konu için görüşmüştüm.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment