Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Negatif Faiz Oranları, Bitcoin İçin Rekor Getirebilir

Lider kripto para birimi Bitcoin aslında tam da içinde bulunduğumuz ekonomik krize benzer bir ortam esnasında doğdu. Satoshi Nakamoto‘nun 2008 yılındaki ekonomik krizden daha büyük bir kriz beklentisi ise gerçekleşti ve dünya şu an daha önce görülmemiş bir boyutta krizle karşı karşıya.

Bitcoin bir resesyonda doğmuş olsa da mevcut durumun daha kötü olması, Satoshi’nin nihai yani BTC’nin itibari paralardan daha yaygın kullanıma kavuşup ana akım kitlelerin günlük hayatlarındaki bir aracı halini alması hedefinin sanılandan çok daha hızlı gerçekleşmesine yol açabilir.

Donald Trump’ın Desteği, Bitcoin’e Yarayabilir

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz hafta Twitter üzerinden yaptığı açıklamada negatif faiz oranını desteklediğini belirtmişti ancak FED henüz böyle bir adım atmadı. Yine de FED’in faizleri sıfır bandına çekmiş olması yakında negatif faiz görülebileceğine dair umutları artırıyor.

İtibari paralara yönelik güven halihazırda ciddi zarar görmüşken uygulanacak negatif faiz indirimi, kesinlikle Bitcoin’e yönelik ilgiyi artıracaktır. Bunun da uzun vadede fiyatı yukarı yönlü tetiklemesi beklenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment