Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEM Vakfına Göre, Çalınan Koinler Henüz Borsalarda Satılmadı

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve tarihin şimdiye dek gördüğü en büyük hack saldırısı olarak isimlenen Coincheck Hack saldırısında yaklaşık 58 milyar Japon Yen’i değerindeki XEM koinleri çalınmıştı.

Ancak NEM Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre şu an için çalınan koinlerin kripto para borsalarında satışı gerçekleşmedi. Vakıftan yapılan resmi açıklamada, çalınan koinlerin şu an için bazı raporların aksine borsalarda satılmasının gündemde olmadığı belirtildi. Yapılan resmi açıklamda şu ifadeler kullanıldı:

”Kaybolan kripto paralar herhangi bir şekilde bir borsada şu an için satış amacıyla kullanılmadı. Borsalara geçişi olmadan paranın akıcılığı hayli zarar görür, özellikle de böyle büyük miktarlarda çalınan paralarda.”

Buna karşın NEM Vakfı genel başkan yardımcısı Jeff Mc Donald, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada hacker ya da saldırıda görev alan hackerların, çalınan koinleri tam 6 farklı borsada satmaya çalıştıklarını belirtmişti.

Ancak bu bilginin tam olarak da doğru olmadığı anlaşıldı. Konuyla ilgili konuşan NEM Avrupa Pazarlama Birim Şefi Paul Rieger, şu ifadeleri kullandı:

”Daha önce tam 11 tane 100 XEM’lik bir ödeme, bir hacker hesabından başka bir hesaba aktarılmaya çalışıldı. Ancak satılan bir şey olmadı. Aynı zamanda borsalardan da bir ödeme yaşanmadı.”

Paul Rieger’e göre NEM teknik ekibi konu hakkında ciddi ilerlemeler kaydetti. Çalınan paraların kimin hesabında bulunduğunu ve hareketlerini saptayabilen bir sistem geliştiren ekibin elinde bu konuda değerli veriler mevcut.

Öyle ki, geçtiğimiz çarşamba günü Japonya basınında çıkan haberlerde, çalınan XEM’lerin 26 Ocak ile 30 Ocak tarihleri arasında tam 20 farklı hesaba transfer edildiği belirtildi. Japon Polisi ise konuyla yaptığı araştırmalar sonucunda bu para transferlerinin, esas hack olayını engellemek için ortaya atılan ve polisi oyalamak için yapılan işlemler olduğu sonucuna vardı. Yine çıkan haberlere göre, transfer edilen dokuz farklı hesabın her birine  11 biner Japon Yen’i geçti. Japon basının haber kaynaklarının ne olduğu meçhul de olsa, bu haberler ile NEM Vakfı’nın açıkladığı verilerin birbirini tutmadığı görülüyor.

NEM Vakfı’ndan yapılan açıklamanın temelinde, hacker ya da hacker ekibinin, çalınan tüm parayı bir anda nakte çevirmesinin neredeyse imkansız olduğu belirtiliyor ve geliştirici ekibin tüm arayışlarına ve izlemlerine devam ettiği belirtiliyor.

Çalınan paraların XEM’in fiyatında ciddi bir düşüşe sebep olmadığı belirtilse de, Coincheck’in olaydan dolayı etkilenen müşterilerinin hesaplarına paraları geri yatırması da gündemde. XEM, şu anda ayı marketinin de etkisiyle 0.58 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment