Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEO, Piyasada Kalmak İçin Kurallara Uymak Zorunda

Kripto para sektöründeki birçok kişi tarafından Çin’in Ethereum’u olarak adlandırılan NEO’nun bu benzetmeyi hak ettiğini söylemek mümkün. NEO platformu gerçekten de akıllı kontratların çalışma mekanizmaları ve merkezi olmayan uygulamaların desteklenmesi gibi özellikleri ile Ethereum’a hayli benziyor. Ancak Çin gibi kripto paralara karşı takındığı sert tavırla bilinen bir ülkede işin içinde kalabilmek için; NEO’nun işi tamamen kuralına göre oynaması lazım.

Kuralına Göre

Hong Kong’da yayın yapan bir dergiye geniş çaplı bir röportaj veren NEO kurucusu Da Hong Fei, kripto para piyasasında toplam işlem hacmi baz alındığında 10. sırada yer alan NEO için yarattığı platformun aynı listenin 2. sırasında Ethereum ile benzerlikler taşıdığını itiraf etti.

Ancak Hong Fei NEO olarak Ethereum’dan ayrılan yönleri olduğunu da belirtti. Temel olarak NEO’nun dünyadaki en sıkı kuralların koyulduğu bir ülkede yaşamaya devam etmek için kurallara mutlak uyum göstermesi gerektiğini belirten Hong Fei, ayrıca NEO’nun rakibi Ethereum’a göre daha fazla uygulama desteklediğini belirtti.

”NEO ile Ethereum arasındaki en büyük fark, bizim odağımızın blockchain ve diğer yeni teknolojileri kullanarak gerçek ekonomiye hizmet etmek oluşu” diyen Hong Fei, buna karşın Çin’deki sıkı kuralların da gizliliği haliyle azalttığını belirtti.

Kurallara uyup daha şeffaf bir yapı kazanmalarının bazıları için kötü görüneceğini kabul eden Hong Fei, buna karşın; bu sayede hükümetler ve diğer büyük firmalarla daha iyi bağlar kurduklarını ve bunun da NEO’nun başarısını iyice arttırdığına dikkat çekti.

Ayrıca Çin’deki yasaklar serisinin gerek NEO gerekse de ülkedeki kripto para sektörü için iyi olduğunuı söyleyen Hong Fei, bu sayede NEO olarak Çin piyasasıında birinci güç konumuna geldiklerini ifade etti.

Güçlü Olan Hayatta Kalacak

Kripto para piyasaları yine her zamanki gibi ciddi fiyat değişimleri ile gündemde. 2018 yılının ilk günlerinde neredeyse 850 milyar dolar olan toplam işlem hacmi; Nisan başında 250 milyar dolarlara inerken, NEO da bu ciddi düşüşten haliyle olumsuz etkilendi.

Ocak başında 190 dolar olan NEO fiyatı bir ara 45 dolara dek inerken, Hong Fei’ye göre bu durumdan korkacak bir şey yok, çünkü piyasa böyle işliyor.

Hong Fei, bu argümanının şu ifadeler ile güçlendiriyor:

”Bu durum bana 2013’te yaşanan düzeltmeyi hatırlatıyor. O dönemde de Bitcoin 8 bin Yuan’dan bir anda 900 Yuanlara kadar düşmüştü. Tüm bu düşüşlere rağmen o dönemde de, şimdi de herkes kripto para piyasasına giderek artan bir ilgi duymaya devam ediyor.”

Hong Fei, ayrıca yaygın görüşlerin kripto paraları balon olarak nitelendirdiğinin farkında olduğunu belirtirken eğer böylesi bir balon varsa ve patlarsa, sadece güçlü projelerin ayakta kalacağını düşünüyor. Hong Fei, şöyle konuşuyor:

”Eğer gerçekten bazı şüphecilerin dediği gibi kripto para piyasası balonsa ve bu balon patlarsa birçok tokenin kaybolacağını ön görüyorum. Güçlü olanlar ayakta kalacaktır.

Baktığınız zaman birçok tokenin Blockchain teknolojisini sadece ICO yapmak için ve para toplamak için kullandığını görüyoruz. Bana kalırsa bu ara çıkan birçok proje 3 yıla gerçekten yok olacak, çünkü bir şey ortaya koymuyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment