Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New Jersey’den Ünlü Aktörün ICO Satışına Yasak

7 Mart tarihli belgelere göre New Jersey düzenleyicileri, ünlü aktör Steven Seagal tarafından desteklenen ICO satışının organizatörlerine faaliyetten men emri verdi.

New Jersey Eyaleti Menkul Kıymetler Bürosu tarafından düzenlenen emrin özetinde, Bitcoiin2Gen (B2G) oluşumunun arkasındaki kişilerin ”menkul kıymetler yasasını ihlal ederek tescil edilmemiş menkul kıymetlerin dolandırıcılığı” ile suçlandığı bildirildi. Bu hamle, ABD ana yasal düzenleyicileri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) geçen ay, Amerikan tüketicilerinin kullanımına mevcut olan ICO’ların yakın takibinin yapılmasına dair karar almasının ardından gerçekleşti.

SEC ayrıca bundan önce de bu tarz projeleri ünlü şahısların desteklemesi konusunda uyarılar yayınlamıştı, üstelik Menkul Kıymetler Bürosu da Seagal’ın Bitcoiin2Gen ile olan ilişkisinin gizli kapaklı oluşuna da dikkat çekmişti.

Büronun düzenlediği emirde şöyle belirtiliyor:

”Bitcoiin web siteleri, Steven Seagal’ın Bitcoiin yatırımlarının federal ve eyalet menkul kıymetler yasalarıyla uyum halinde uygulandığını garantileyecek bir uzmanlığı, eğer varsa bile, olup olmadığını açıklığa kavuşturmuyor. Ek olarak, Steven Seagal’ın Biitcoin için yaptığı promosyonun karşılığında verilen tazminin işleyişi, kapsamı ve miktarı konusunda da sitelerde bir açıklama bulunmuyor.”

Emrin çıkarılmasından bir gün önce, 6 Mart akşamında Seagal bu dijital tokenin yakında dünyadaki en büyük borsalarda alınıp satılacağından bahseden bir tweet attı. Aktör şimdilik yeni gelişmeler üzerine bir açıklama yapmadı.


ABD eyaletlerindeki kanun koyucular 2018’de müphem ICO satışları ve bunlarla ilişkili şirketler hakkında sert tavırlar gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment