Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Özel Bir Kripto Para Ekibi Kurdu

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), eyalet genelindeki kripto para şirketleriyle ilgili araştırmalar yapacak yeni bir birim oluşturdu.

New York Eyaleti tarafından yayınlanan resmi açıklamaya göre bu yeni Araştırma ve Yenilik Birimi’nin görevi kripto para şirketlerini gözetlemek, kripto para sektöründeki gelişmeleri takip etmek ve genel olarak kripto paralarla ilgili yasal süreçlerin takibini yapmak. Bu özel birimin sorumlulukları arasında “dijital paraların lisanslandırılması ve gözetlenmesi” de bulunuyor.

New York Eyaleti hızla gelişen dünyaya uyum sağlayabilmek için böyle bir adım atıyor. NYDFS yetkililerinden Linda A. Lacewell tarafından yapılan açıklamalar bu durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor:

“Bankacılık, sigortacılık ve regülatör alanlarındaki teknolojik yenilikler büyümeye devam ederken finans regülatörlerinin de bu değişikliklere uyum sağlaması ve adapte olması gerekiyor.”

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı şu ana dek 20’den fazla dijital para şirketine resmi olarak izin verdi. NYDFS bunun yanı sıra bundan epey kısa bir süre önce kripto para borsalarından Seed CX’in iki alt şirketine lisans vermişti. Bu lisansı almayı başaran şirketlerin adları Seed Digital Commodities Market ve Zero Hash’ti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment