Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’ta Devlet Destekli Kripto Para Fikrinin Araştırılması İstendi

Daha önceden Blockchain teknoloji ile alakalı birkaç farklı taslak sunmuş New York’lu bir kanun yapıcı, devlet-destekli bir kripto para oluşturulması fikrinin araştırılmasını isteyen yeni bir taslak sundu.

2 Şubat’ta sunulan taslak “New York eyaletinde devlet tarafınca oluşturulmuş bir kripto paranın etkisini” araştıracak bir ekibin kurulmasını talep ediyor.

Böyle bir kripto para hakkında araştırılması istenen ana konu ise muhtemel bir devlet-destekli kripto para uygulamasının yasal düzenleme boyutunda nelere yol açabileceği. Bu da tabii ki direkt olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nu (CFTC) ilgilendiriyor. Taslağın onaylanması halinde kurulacak ekip “bu gibi bir kripto paranın para politikasında ve finansal istikrardaki etkileri… [ve] yerel, eyalet ve federal vergilendirmesinin bundan nasıl etkileneceğini” araştırıyor olacak.

Taslak kanun yapıcı Clyde Vanel tarafından sunuldu. Kendisi Kasım ayında kripto paralar ve blockchain teknolojisi hakkında dört farklı taslak sunmuştu. Bu taslaklardan bir tanesinde eyalet seçimlerinde Blockchain teknolojisinin kullanılması öneriliyordu.

Kamu kayıtları gösteriyor ki New York yasama meclisinin bu ay sonunda kripto para ve eyaletin BitLicense düzenleme çerçevesi konularını tartışması planlanıyor.

David Carlucci ve Jesse Hamilton gibi senatörlerin 23 Şubat’ta “kripto paranın lojistiği ve organizasyonu… kripto paranın New York eyaleti içinde, diğer eyaletlerde ve federal boyutta BitLicense aracılığıyla düzenlenmesi… ve kripto paranın barındığı ve tüketiciler için sorun teşkil ettiği mevcut piyasa” konularını kamuya açık bir toplantıda konuşması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment