Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Profesyonel Amerikan Futbolcularının Yeni Yatırım Gözdesi Bitcoin

Oldukça yüklü ücretler alan profesyonel atletler bile gelecek kaygısı taşıyabiliyorlar. Bitcoin ve diğer kripto paralar da gittikçe daha popüler hale gelirken işin içine NFL oyuncuları da girmeye başladı.

Diğer NFL oyuncularına göre Bitcoin konusunda çok daha fazla ön plana çıkan isim ise Seattle Seahawks takımının defans oyuncusu Richard Sherman. Bitcoin’in “geleceğin para birimi” olduğunu düşünen Sherman 2014 yılında kendisine ait resmi ürünler için Bitcoin’i ödeme seçenekleri arasına eklemişti.

Sherman, CNBC’ye yaptığı yorumlarda Bitcoin’in 19 bin $ seviyesini gördükten sonra pek çok NFL oyuncusu arasında popüler hale geldiğini ve Bitcoin’in “çoğu (oyuncu) için ortak konuşma konusu olduğunu” söyledi.

Başarılı defans oyuncusu şu sıralar aşil tendonundan yaşadığı bir sakatlıkla mücadele ediyor ve sakatlık sürecinde kripto para piyasalarını araştırıyor. Sherman Bitcoin’e, Litecoin’e, Ethereum’a ve hiçbir işlem ücreti almayan kripto para borsası Cobinhood’a epey yüklü yatırım yaptığını söylüyor.

NFL’deki oyuncuların oldukça yüklü miktarlarda ücretler aldıklarını söylesek pek haksız sayılmayız ancak garip bir şekilde, her altı NFL oyuncusundan biri bu spordan emekli olduktan sonraki 10 sene içinde iflas ediyor.

Aslında hiçbirimiz finanstan anlayarak… büyümedik” diyen Sherman, “finans danışmanlarının pek çok oyuncudan faydalandığını” söylüyor.

Piyasaya girmek isteyen NFL oyuncuları için Bitcoin ve kripto paralar geçtiğimiz birkaç ay boyunca oldukça dikkat çekici bir hale geldi. Ancak tabii ki kripto para piyasası hayli riskli olabiliyor. “Çok fazla farklı koin” olduğunu söyleyen Sherman, kripto para piyasasında birbirinden farklı bu kadar fazla koin olmasının son derece tecrübeli yatırımcıları bile zor durumda bırakabileceğini söylüyor.

Sherman bu risklere rağmen takım arkadaşlarıyla ve meslektaşlarıyla kripto paralar hakkında konuşmaktan hoşlanıyor. Sherman kendisinin bir finans danışmanı olmadığının da farkında olacak ki kripto para yatırımıyla ilgili herhangi bir tavsiye vermekten kaçınıyor. Sherman:

“Okuyorsunuz, bazı koinler hakkında çok iyi şeyler duyuyorsunuz, bazıları hakkında çok kötü şeyler duyuyorsunuz, (koinler) gün boyunca (fiyat) değişkenliği gösteriyor. O kadar tahmin edilemez bir piyasa ki.”

Sherman piyasadaki bu değişkenliklere rağmen Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmış olma konusunda pişman değil. Sherman kripto para yatırımının, yatırım portföyünü çeşitlendirmek ve servetini korumak isteyen NFL oyuncuları için seçenekler arasında olduğunu söylüyor:

“(Oyuncuların) çoğu yalnızca kripto paralar konusunda değil, hisseler ve genel olarak ticaret konusunda da bilgili olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Benim sporumdaki, benim alanımdaki insanlar paranın nasıl kullanılacağı ve paranın nereye gittiğini anlama konusunda kesinlikle daha bilgili ve zeki hale geliyorlar.”

Umuyoruz ki yüksekten alıp düşükten satmıyorlardır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment