Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex USD Bazında Ödemeleri Kabul Etmeye Başlıyor Ve Üyelikleri Yeniden Açıyor

Bittrex’in CEO’su Bill Shihara 31 Ocak’ta konuk olduğu Unikrn Radio Podcast programında Bittrex piyasasının müşterilerinin büyük bir bölümü için USD bazında ticareti başlatacağını duyurdu.

Bittrex 2013 yılında eskiden Microsoft’ta güvenlik sorumlusu olarak çalışan Shihara ve diğer iki iş ortağı tarafından kurulmuştu. Shihara programda Bittrex’in başarısının sebebinin kurucularının güvenlik alanında sahip oldukları tecrübelerinin ve o dönemde çoğu isimsiz olan piyasalardan farklı olarak kendi fotoğraflarının bulunduğu özgeçmişlerini paylaşmalarından ötürü geldiğine inanmakta.

Bittrex, Ekim 2016 yılında ani bir karar ile kullanıcılarına daha önceden haber vermeksizin binlerce hesabı kapatarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Belki bu sebepten olacak, Bittrex 2017’nin Aralık ayında ise yeni kullanıcı alımlarını geçici olarak durduklarını duyurmuştu. Sebep olarak ise  yaşanan yoğun talepten ötürü yeni üyelerin bilgilerinin kontrolünde ve doğrulanmasında yaşanan zorluklar ve destek biriminin yoğunlaşan talepler karşısında zorlanması gösterilmişti.

Programda Shihara, Bittrex’in Amerika merkezli bir piyasa olduğunu ve KYC ve AML hukuki yükümlülüklerini ciddiye aldıklarını belirtti. Bunun sağlanması için ise çok sayıda personelin çalıştığını da ekledi. Eskiden yaşanmış olan müşteri destek birimleri sorunu hakkında sorulan bir soru için ise Shihara önümüzdeki bahara kadar 20 civarında yeni destek ekibinin katılacığını ve toplam sayının 80‘e ulaşacağını söyledi.

Shihara ayrıca üyeliklerin yakında tekrardan açılacağı müjdesini verdi ama yeni üyeliklerin ticaret depozitosu gibi bazı yeni gereklilikleri olacağını belirtti. Bu sayede üyelerin ne yaptıklarını bilen insanlardan oluşmasını sağlamayı amaçladıklarını da ekledi.

Bittrex’in bireysel müşterilerden ziyade daha sofistike veya kurumsal yatırımcılar için tasarlandığını söyleyen Shihara şunları ekledi:

“Bittrex’in hiçbir zaman bir perakende dükkanı olacağını düşünmüyorum.”

Bittrex’in gelecek planları hakkında konuşan Shihara, Güney Kore merkezli bir piyasa olan Upbit ile bir ortaklık planladıklarını söyledi. Bu ortaklık sayesinde Upbit ihtiyacı olan likiditeye, Bittrex ise perakende dükkanlara erişimini sağlayacak. Ayrıca gelecek aylarda buna benzer birçok ortaklığında yolda olduğunun haberini verdi.

Shihara, ABD menkul kıymetler ve borsalar komisyonu ile bir toplantı yapacak ve orada vadeli işlemlerde menkul kıymetler ile ticaret yapılabilir mi sorusuna cevap arayacak.  Bittrex’in çatısı altında veya paralel bir iş alanı olarak bu alanda potansiyel görmekte olan Shihara ayrıca düzenlemelerinde kaçınılmaz olduğunu belirtti:

“Eğer Bitcoin’in herkes tarafından bilinmesini ve ticaretinin yapılmasını istiyorsak, hükümetlerin ve kurumların bunu kabul etmelerine ihtiyacımız var.”

Shihara ilk olarak kripto dünyasına 2011 yılında garajında bulunan bilgisayar parçalarıyla Bitcoin madenciliği yaparak adım atmıştı. Fakat zamanında Bitcoin’in fiyatı 60$’dan 6$ dolara gerileyince hevesi kırılmış ve bilgisayarını içindeki bütün Bitcoin’leri ile birlikte çöpe atmıştı.

Karşılaştırmak gerekirse an itibari ile düşüş halinde olmasına rağmen Bitcoin, 7489$ civarlarında seyretmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment