Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NiceHash’in Dash Ağının Yüzde 51 Hashrate’ini Kontrol Ettiği İddiası, Tartışmaları Körükledi!

2019 yılı birçok tartışmalı olay ile başladı ve kripto para sektörü hacklenme veya Ethereum hard fork’u gibi unsurlar yüzünden önem verilmesi gereken bazı konuları perde arkasında bıraktı. Ocak ayının başlarında ünlü sosyal medya platformu Reddit üzerinde bir kullanıcı, Slovenya tabanlı bulut madencilik firması NiceHash‘in, DASH kripto para biriminin %70 ve üzeri hashrate’ine sahip olduğunu ortaya attı.

İddianın yapıldığı tarihten bu yana kontrol edilen hashrate’te düşüş olsa da, oran hala %51 saldırısı yapmaya yetebilecek seviyelerde gezinmekte. Toplamda 500 milyon dolar üzerinde hacme sahip olan ve 2014 yılının Ocak ayında Bitcoin hard fork’u olarak piyasaya çıkan Dash, kesinlikle önde gelen kripto para birimlerinden birisi olarak biliniyor. Herhangi bir blockchain ağındaki hashrate’in %51 veya daha fazlasını kontrol etmek ise, direkt olarak ağı kontrol etmekle benzer anlama geliyor ve bu durum Dash ağı için oldukça korkutucu. Ancak zaten madencilikten iyi bir kazanç sağlayan şirketin, şuan için böyle bir eyleme kalkışması muhtemel gözükmüyor ancak bu durum firmadan madencilik gücü kiralayıp ağa saldırmak isteyen kişiler için herhangi bir garanti sunmuyor.

Flenst isimli Reddit kullanıcısı tek bir kullanıcı tarafından kullanılan ve tam olarak kime ait olduğu bilinmeyen üç adresin, DASH’in hashrate’inin %51’inin üzerine çıktığını iddia etti. NiceHash ise geçtiğimiz tarihlerde yaptığı bir açıklamada farklı kullanıcıların olası bir saldırı gerçekleşmesin diye NiceHash platformundan madencilik gücü kiralayabileceğini ima etti ve tartışmaları körükledi.

Reddit kullanıcıları firmadan gelen cevap sonrası NiceHash’in aynı bankaların iki farklı tarafın savaşa gitmesi ve kendilerine daha çok para kazandırması yaklaşımına sahip olduğunu düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment