Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya Bitcoin ve Altcoin İşlemlerini Yasakladı

Nijerya Merkez Bankası, ülkedeki vatandaşların bitcoin ve kripto para işlemi yapmasını yasakladı. Başta bankalar olmak üzere tüm finans kuruluşları, kripto para işlemi yaptığı tespit edilen kullanıcıların hesabını kapatacak.

Nijerya Merkez Bankası, artan bitcoin ve kripto para kullanımını durdurmak için harekete geçti. Ülkedeki bankalara ve finans kurumlarına, “Kripto para borsası işletmek veya bu borsalarda işlem yapmak için kullanılan hesapları tespit etmeleri ve kapatmaları” yönünde talimat verildi.

Kapamayana yaptırım uygulanacak

Merkez Bankasının 5 Şubat tarihli kararnamesinde, bu hesapların hemen kapatılması gerektiği belirtildi. Karara uymayan şirketlerin, “katı yaptırımlara uğrayacağı” açıklandı. Nijerya’daki bankalar, bu karar sonrasında müşterilerinin bitcoin gibi kripto paralar ile işlem yapmasına izin vermeyecek.

Nijerya’daki kripto para kullanımı son beş sene içerisinde hızla yaygınlaştı. Paxful’un araştırmasına göre Nijerya vatandaşları, bu zaman diliminde toplamda 60 bin 215 bitcoinlik işlem gerçekleştirdi.

Geçmiş yıllarda uyarmıştı

Merkez Bankası, kripto para işlemleriyle ilgili uyarılarına 2017 yılında başladı. O tarihte yapılan bir açıklamada, “Bitcoin, XRP, Monero, Litecoin, Dogecoin” gibi kripto paraların yasal birer ödeme aracı olarak kabul edilmediği ifade edildi.

2018’de, yine Merkez Bankası tarafından yayınlanan bildiride kripto paraların yasal bir tanınırlığı olmadığı açıklandı. Kripto para yatırımı yapıp parasını kaybeden kişilere, “herhangi bir yasal güvence sağlanmadığı” vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!