Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Pro’dan Bitcoin Çıktı: Ne Anlama Geliyor?

Kripto para borsası Coinbase Pro’nun cüzdanından 15 bin adet bitcoin (BTC) çıktı. Kurumsal yatırım amacıyla kullanılacağı düşünülen bu bitcoinler, bullish yönde yorumlandı.

Coinbase Pro’nun, tezgah-üstü (OTC) işlem yapan kurumsal yatırımcıların uğrak noktalarından biri olduğu varsayılıyor. Borsadan yüklü miktarda bitcoin çıkması, kurumsal yatırımcının ona duyduğu talebin göstergesi olarak kabul ediliyor.

Bir günde 15 bin bitcoin çıktı

Coinbase Pro cüzdanından öğleden sonraki saatlerde neredeyse 15 bin adet bitcoin çıktığı tespit edildi. CryptoQuant verilerine göre bitcoin’in işlemin yapıldığı sıradaki fiyatı, 37 bin 413 dolardı.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, işlemi yorumlarken bunun son zamanlarda yapılmış OTC işlemlerine benzediğini söyledi. Decrypt verilerine göre yapılan bu işlemin değeri 550 milyon doları geçiyor.

1 Şubat tarihinde buna benzer bir işlemle borsadan yine 15 bin bitcoin çıktı ve custody (saklama) cüzdanına gönderildi. Ki Young Ju, o tarihte yaptığı yorumda bunu “Görülmüş en güçlü boğa sinyali” olarak tanımladı.

Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?

Kripto para analistleri, Coinbase Pro’dan çıkan bu bitcoinlerin boğaların elini güçlendirebileceğine inanıyor. Joseph Young, bu işlemlerin seyrekleşmesinin aşağı yönde bir hareketi tetikleyebileceğini düşünen isimlerden birisi.

Bununla birlikte bullish olduğu kabul edilen bir diğer gelişme, borsalara gönderilen stablecoin miktarı oldu. 3 Şubat tarihinde kripto para borsalarına 550 milyon dolar değerinde stablecoin gönderildiği açıklandı. Bu sırada, bitcoin balinalarının yılbaşından beri sayıca çoğaldığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!