Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nintendo, Microsoft ve EA Geliştiricileri Ethereum Blockchain’i Üzerinde Oyun Tasarlayacak

8 Circuit Studios ismiyle tanınan firma Ethereum blockchain‘i üzerinde oyun üretmeye başladı. 8 Circuit Studios çoğu oyuncunun bildiği ve sektörün önemli isimlerinden olan Nintendo, Microsoft, Electronic Arts (EA) ve 343 Indsturies gibi önemli isimlerden oluşmakta. Firmanın başkanı olan James Mayo, Donkey Kong Country, Super Mario World, Age of Empires 2 ve ”F.E.A.R.’‘ gibi oyunlara yaptığı katkıları ile tanınıyor.

Stüdyo, Ethereum blockchain’i üzerinde çoktan ‘Alien Arsenal‘ isimli bir mobil oyun ve ”8Bit Token” isimli token çıkarttı bile. Bu token geliştiricilerin ”Space Drop Program” dedikleri ama aslında bir airdrop olan platformu kullanan kullanıcılara dağıtıldı.

Oyun içerisinde ”blockchain savaşı” için savaşmakta olan ve çeşitli eşya ve özellikler ile geliştirilebilen bir uzaylıyı konu alıyor. Bu ”şimdiye kadar yapılmış ilk dijital ve geliştirilebilir varlık” tanımına uyan bir kaç projeden bir tanesi. 8Bit token seviye atlamak ve diğer oyuncularla takas yapmak için kullanılabiliyor.

Daha heyecan verici olan ise önümüzdeki yıl PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkartılacak bir full video oyununun başlığının şimdiden bulunmuş olması. Oyunun adı D-PARC ve reklam sloganı ise, ”Sonsuza kadar yaşayabilecek bir karakter yaratın.” Oyundaki karakter blockchain’e bağlı olacak ve oyuncuların verdikleri kararlar ”sonsuza kadar sürecek sonuçlar” taşıyacak.

Oyun psikolojik hayatta kalma mekaniklerini birinci şahıs bakış açısı ile birleştirmeyi hedefliyor. Buna ek olarak oyun içerisinde uzay yolculuğu ve uzay gemileri arası savaş senaryoları da yer alacak.

Oyunun geçtiği ana gemi Bitcoin’in yaratıcısına göndermede bulunarak n-SATOSHI adına sahip. Oyunun amacı ise insanlıktan geriye son kalan  100,001 kişiyi ”Yeni Cennet” adındaki yere götürmek.

James Mayo yaptığı girişimin geleceğini de içeren planlarını şu şekilde açıkladı:

”İlk aşama sadece karakterinizin durumunu korumaktan – seviyesi, eşyaları vb. – ibaret. İkinci aşama ise bu karakterinizi bizim yayınladığımız herhangi bir oyuna dahil etmekten ibaret. Son aşama ise size, oyunu tasarlayan hangi şirket olursa veya oyun hangi platforma dayalı olursa olsun, mevcut karakterinizi hayal ettiğiniz herhangi bir oyuna getirme şansını sunacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment