Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asus’un Yeni Çıkarttığı Kripto Madenciliği Anakartı 20 GPU Soketine Sahip

Bilgisayar donanım devi Asus özellikle kripto para madenciliğini hedef alan yeni ürün projesi ile kendini gösterdi.

H370 Mining Master isimli cihaz geçen seneki B250 Mining Expert‘in devamı niteliğinde ve Asus bunu kripto ile ilgili ürünlerin ”ikinci jenerasyonu için tekrar düzenlenmiş formülü” olarak tanımlamakta. H370 Mining Master’ın en çok öne çıkan özelliği ise toplamda 20 GPU destekleyebiliyor oluşu.

Basın saatine göre şirketin bu anakart için ne kadar ücret biçeceği veya anakartın ne zaman piyasaya çıkacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak yine de Asus bu donanımın bu yılın üçüncü çeyreği esnasında piyasaya sürülebileceğini ima etti. Asus önümüzdeki hafta Tayvan‘da yapılacak olan Computex 2018 etkinliği sırasında kendi deyimiyle ”blockchain hayvanı” olarak tanımladığı cihazını teşhir etmeyi planlıyor.

Mining Master’ın bir diğer özelliği ise kullanıcıların cihaza takılı olan 20 ekran kartının hepsinin durumunu izlemesi ve bunları yakından takip edebilmesi.

Asus cihazı duyurduğu Çarşamba günkü yazısında şunları belirtti:

”Makinenize bakım yapmak için daha az zaman demek madencilik için daha çok zaman demek, ki bu sebeple H370 Mining Master sizin platform kontrolünüzü daha kolay yapabilecek tanılama ve teşhis özelliklerinden oluşan bir pakete sahip.”

Asus, güç delisi kripto para madencilerinin piyasa üzerinde oluşturduğu yoğun ilgi ve talepten kaynaklanan gelir ve ilginin bir kısmını ele geçirmek isteyen artan sayıda donanım şirketinden birisi konumunda. Başka bir anakart üreticisi olan ASRock da piyasaya benzer bir ürün yelpazesi ile giriş yapmaya hazırlanmakta. AMD ile Nvidia ise madencilerin ekran kartlarına olan inanılmaz talepleri sayesinde son yıllarda çok iyi oranlarda kar elde etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment