Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ASRock Kripto Para Madenciliği Cihazları Satacağını Doğruladı

ASRock, kripto para birimi madenciliği için özel olarak tasarlanmış dört grafik kartı (GPU) satmayı planlıyor.

Şirket, geçen hafta AMD’nin RX serisine dayanan Phantom Gaming Serisini tanıttı. Bir Amerikan ASRock çalışanı CoinDesk’e kartların dördünün de RX570 serisinin versiyonları olduğunu ve “sadece madencilik için” tasarlandığını doğruladı. Çalışanın beşinci olarak eklediği RX570 8G OC sürümü ise o serinin oyun odaklı versiyonu olacak.

Planlanan ürünlerin ile ilgili doğrulama, geçtiğimiz ayın sonlarında bir ekran görüntüsünün Twitter’da VideoCardz.com tarafından yayınlanmasının ardından geldi

Bu hareket, 2013 yılında madenciliğe özgü bir anakart piyasaya sürülen ASRock’un enerji yoğun madencilik faaliyetlerinde madenciler tarafından kullanılan GPU teknolojisine olan talepten faydalanmak istediğini gösteriyor. Her ne kadar her iki firma da kripto para madenciliği müşterilerinin  portföylerinde sadece küçük bir yer kapladığını söylemiş olsalar da bu talep AMD ve Nvidia gibi firmaların büyüyen satışlar görmesine neden oldu.

Geçtiğimiz hafta PCGamer tarafından açıklanan bir rapora göre, RX570 serisi AMD’nin Radeon Yazılımı Adrenalin Sürümü üzerinde çalışacak. Bu önemli bir ayrıntı çünkü duyurunun hemen öncesinde AMD kripto para madencilik işlemlerinde daha iyi performans elde etmek için aynı sürücüyü güncellediğini ifade etmişti.

Konuyla ilgili doğrulama açıklaması, dünyanın en büyük bitcoin madencilik donanımı üreticisi olan Bitmain’in ethereum ve diğer ethash tabanlı kripto para birimleri uygulamalarına özel bir entegre devrenin (ASIC) duyurusunu yaptığı güne denk geldi. Çin merkezli şirketin ön siparişleri kabul etmeye başlamasından sonra Temmuz ayında siparişlerinin sevk edilemeye başlanması beklenen Antminer E3 hızlı bir şekilde tükenmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment