Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nomad Saldırısındaki Beyaz Şapkalı Hacker’lar 16 Milyon Doları İade Etti

Blockchain verilerine göre beyaz şapkalı bilgisayar korsanları, Nomad köprüsünde yaşanan 200 milyon dolarlık saldırıdan bir gün sonra, yaklaşık 16 milyon dolarlık çalıntı kripto parayı iade etti.

Ağustos ayının ilk günü gerçekleşen saldırının WETH ve WBTC coinlerinde yaklaşık 200 milyon dolarlık zarara yol açtığı bildirilmişti. Kısa süre sonra Nomad resmi Twitter hesabı üzerinden saldırı sırasında “beyaz şapkalı hacker’lar” tarafından ele geçirilen kripto paraları geri almak için bir cüzdan adresi yayınladı.

Nomad yetkilileri, iade edilen kripto paraları kabul etmek ve güvenli bir şekilde saklamak için Anchorage Digital ile ortaklık kurduğunu doğrulayarak “Bunun sadece resmi fon kurtarma adresi” olduğunu yineledi. Beyaz şapkalı etik hacker’lar Ethereum, USDC, USDT 16 milyon dolar değerinde varlığı belirtilen adrese gönderdi. Gerçekleşen geri iade işleminin detaylarına buradan ulaşılabilir.

Beyaz şapkalı hacker’lar tarafından şimdiye kadar; yaklaşık 6 milyon dolar değerinde USDC, 2 milyon dolar değerinde WBTC, 2 milyon dolar değerinde USDT, 2 milyon dolar değerinde DAI ve ele geçirilen diğer küçük altcoinler iade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!