Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia CEO’su: Kripto Paralar Hayatımızda Olmaya Devam Edecek

Ekran kartı (GPU) üreticisi Nvidia’ya göre, şirket kripto para madenciliğinde hızla yükseliyor.

California merkezli şirketin dün yaptığı açıklamaya göre şirketin ikinci çeyrek kazançları, GPU bölümünün ikinci çeyrekte 1.9 milyar doları bulmasıyla %56 arttı. 2016 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında %59 artış gösterdiği kaydedildi.

Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang, gelecekteki madencilere satış olasılığının yükselişini göstererek şunları söylüyor:

“Kripto para ve Blockchain hayatımızda olmaya devam edecek. Zamanla daha da büyüyecekler. Piyasaya yeni kripto paraların gireceği de oldukça açık. GPU’lar da kriptografi de harika ve oldukça iyi konumlandırılmış.

“PC OEM gelirimizi yaygın masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve kripto para madenciliği için tasarlanmış GPU’lar oluşturmaktadır. Kripto paraların fiyatlarında olan artış, OEM GPU’lara olan talebi arttırdı.”

Bununla birlikte Huang’ın yorumları rakip GPU üreticisi AMD’nin yorumlarından oldukça farklı. Geçen ay, CEO Lisa Su’nun belirttiğine göre şirket madencilik piyasası için uzun vadede bir gelecek görmüyor. Bunun yanı sıra, şirketin bu alandaki “gelişmeleri izlemeye” devam edeceğini söylüyor.

Geçtiğimiz aylarda, GPU’lar ekran kartlarını yeni işlem blokları eklemek ve yeni kazılmış paraları ödül olarak almak için kullanan kripto para madencilerinden oldukça fazla talep gördü. GPU’lar, Ethereum ve Litecoin gibi “scrypt” hash algoritmasını kullanan kripto para birimlerini kazmak için kullanılır. Tam tersine Bitcoin ise ASIC adı verilen özel bir donanımla kazılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment