Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia Rakibi Altcoin Kriptodan Ayrışıyor: Nasdaq ile Yüksek Korele Hareket!

Son dönemin en iyi performans sergileyen kripto para projelerinden biri olan Render Network’ün (RNDR) NASDAQ ile arasındaki ciddi korelasyon dikkat çekti.

Merkeziyetsiz GPU tabanlı çözüm sağlayıcısı Render Network‘ün çoğunlukla teknoloji hisselerinden oluşan NASDAQ piyasasıyla ciddi korelasyonu gündem oldu. Şubat ayından bu yana adeta senkronize bir şekilde hareket eden NASDAQ ve RNDR’nin bu birlikteliğinin olası birkaç sebebi bulunuyor.

Apple ve Nvidia beklentisi

Kripto temel analisti Jason Choi yakın tarihli bir incelemesinde Render Network’un Apple ekosistemi ile entegrasyon kuracağı söylentilerini ve ABD merkezli çip üreticisi Nvidia karşısındaki spekülasyonları NASDAQ korelasyonunun en büyük sebebi olarak gösterdi. Öte yandan Choi, yapay zeka anlatısının hem teknoloji hisselerinde hem de RNDR’da kazançlar için bir katalizör olduğuna dikkat çekti.

ABD merkezli çip üreticisi Nvidia beklentinin üzerinde bir bilanço açıklamış, yapay zeka ve GPU teknolojilerine ilgi artış göstermişti. Nvidia’nın kripto para piyasasındaki rakibi Render da büyük bir ilgi gördü.

Öte yandan Nvidia, ChatGPT ve benzeri hizmetleri güçlendirmek için kullanılan yapay zeka çiplerine olan talep artışını karşılamak için arzı artırdığını belirtmişti. Render Network’un merkeziyetsiz grafik işleme ağı yönündeki çalışmaları göz önünde bulundurulduğunda global çaplı teknoloji hisseleri ile olan uyumu kabul edilebilir duruyor.

Özellikle son dönemde yapay zeka ve sanal gerçeklik konuları yatırımcıların gözde konusu haline gelmişken, kripto para sektörüyle bu hizmetleri bir araya getiren Render’ın tüm piyasadan ayrışması da bu sebeplere bağlanıyor.

Bununla birlikte NASDAQ son 4 gün içerisinde %5’den fazla yükseliş sergilerken RNDR henüz beklenen performansı sergilemedi. Bazı piyasa analistlerine göre eğer iki yatırım aracı arasındaki korelasyon halen daha devam ediyorsa RNDR yakın zamanda bir yükselişe tanıklık edebilir.

Mevcut fiyatlar baz alındığında NASDAQ son 1 ay içerisinde %10 yükselirken RNDR ise aynı süre zarfında %12 arttı. Son 3 aylık verilere bakıldığında ise NASDAQ tarafındaki yükseliş %20, RNDR tarafında ise %80‘lik yükseliş kayıtlara geçti. RNDR bu süreçte kripto para piyasasının en iyi performans gösteren varlıkları arasında yer aldı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,7 yükselen RNDR, yazım esnasında 2,64 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!