Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried’in Talebine Savcılardan Karşıt Görüş: Değersiz!

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) hakkındaki suçlamaların düşürülmesi talebine savcılar karşı çıktı.

New York savcılığı tarafından 29 Mayıs tarihinde mahkemeye sunulan beyanda, savcılık SBF’in hakkındaki suçlamaların büyük bir kısmının düşürülmesine yönelik talebin reddedilmesi gerektiğini ifade etti. SBF’in argümanlarının yetersiz, değersiz ve hukuki açıdan sorunlu olduğunu öne sürüldü.

Savcılar iddianamede, sanık ve işbirlikçilerinin Alameda’nın mali durumuyla ilgili borç verenlere yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğuna dair iddiaların kanıtlarla yeterince desteklendiğini ve daha fazla ayrıntıya gerek olmadığını belirtti.

Ayrıca SBF’in “uzmanlık kuralı” kapsamında suçlamaların düşürülmesine dair talebi, savcılık tarafından FTX’de yürütülmüş olan yasa dışı eylemlerin ABD piyasasını da etkilediği öne sürülerek haksız olarak nitelendirildi.

Dava yargıcı Lewis Kaplan’ın tarafların sözlü ifadesini dinlemesi için 15 Haziran tarihinde yeni bir duruşma düzenleneceği bildirildi.

SBF “Kontrol Hakkından” Umduğunu Bulamayabilir

SBF, bazı dolandırıcılık suçlamalarının ABD Yüksek Mahkemesinin 11 Mayıs tarihinde geçersiz kıldığı “kontrol hakkı” teorisine dayandığını da öne sürerek bu suçlamaların düşürülmesini talep etmişti.

Kontrol hakkı teorisi, dolandırıcılık eyleminin yasal olarak tanımlanabilmesi için kurbanın kandırılmasının yanı sıra maddi açıdan da zarar görmesi gerektiğini reddederek değerli ekonomik bilgilerin kurbandan saklanmasının da bir dolandırıcılık olacağını iddia eder.

Ancak uzmanlar, SBF’in bu noktadan hareketle haklılığını ispatlamasının kolay olmadığını çünkü savcılığın müşterilerin kaybettiği maddi varlıklarını zarar olarak öne sürebileceğini söyledi.

SBF, 8 Mayıs tarihinde mahkemeye verdiği beyanla birlikte çeşitli argümanlarla hakkındaki suçlamaların büyük bir kısmının düşürülmesini talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!