Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong ve BAE’den Kripto Paraları Kapsayan Finansal Ortaklık!

Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), iki ülke arasında finansal hizmet sektörünün gelişimine dair iş birliğine gidiyor.

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) 30 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Hong Kong’un Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası’nın iki ülke arasındaki finansal hizmet sektörünün gelişimine dair iş birliğini geliştirmek için toplantı düzenlendiğini bildirdi.

Toplamda 3 ana başlık üzerinde durulan toplantıda, iki ülke arasındaki finansal piyasa bağlantısı, finansal altyapı ve dijital varlık regülasyonları dahil olmak üzere geliştirmeleri ele alındı.

Anlaşmanın sağlanmasının ardından Hong Kong ve BAE arasında izlenecek olan fırsatlara dair bir seminer düzenlendi. Seminere, Bank of China, HSBC, Standard Chartered ve Citi gibi önemli ulusal ve ticari bankalar katıldı.

İki kurumun başkanları, ülkelerin ikili iş birliği sayesinde finans sektörlerini güçlendireceklerini ve bilgi alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

Her iki ülke de kripto para düzenlemeleri konusunda attığı adımlarla dünyanın potansiyel yeni kripto merkezleri arasında gösteriliyor.

Geçtiğimiz hafta Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) 1 Haziran tarihinden itibaren bireysel yatırımcıların yasal olarak kripto para ticareti yapabileceğini beyan etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!