Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den Bir Önemli Bitcoin Adımı Daha Geldi: Amerika Kıtasında Madencilik Yatırımı!

Tether (USDT), Güney Amerika ülkesi Uruguay’da sürdürülebilir Bitcoin (BTC) madenciliği operasyonlarının başlatılması için yerel bir şirkete yatırım yapıyor.

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether 30 Mayıs tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, düzenli olarak Bitcoin alacaklarını açıklamasının ardından şimdi de Uruguay’da enerji üretimi ve sürdürülebilir Bitcoin madenciliği için lisanslı yerel bir şirkete yatırım yaptığını duyurdu.

Faaliyet kapsamını enerji üretimi sektörüne yaptığı yatırımla genişleten şirketin CTO’su Paolo Ardoino konu hakkında verdiği demeçte, Bitcoin’in gücünü ve Uruguay’ın yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak Tether’in sorumlu ve sürdürülebilir Bitcoin madenciliğine öncülük ettiğini belirtti.

Yenilenebilir enerjiye olan sıkı bağlılıklarının Bitcoin ağının bütünlük ve güvenliğini korurken çıkardıkları her Bitcoin’in minimum karbon ayak izi bıraktığı da Ardoino tarafından verilen ifadeler arasında yer aldı.

Şirketin Uruguay’ı seçme nedeni, ülkenin enerji ihtiyacının %94’ünün güneş ve rüzgar enerjisi olmak üzere sürdürülebilir enerji kaynaklarından karşılaması oldu. Enerji altyapısına yaptıkları yatırımlarla Uruguay’ın modern sektörlerin enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede olduğu belirtildi.

Tether geçtiğimiz haftalarda şirket karının belirli bir kısmıyla her ay düzenli olarak Bitcoin alacağını açıklamıştı. Şirketin madencilik hamlesiyle birlikte Bitcoin’e verdiği önemi artırdığı görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!