Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Açıkladı: Her Ay Düzenli Olarak Bitcoin Satın Alacak!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether (USDT), bu aydan itibaren elde ettiği net karın %15’ine kadar olan miktarıyla Bitcoin yatırımı yapacağını açıkladı.

Tether, Bitcoin yatırımlarını düzenli olarak artıracağını açıkladı. Şirket tarafından yapılan duyuruda, bu ay dahil olmak üzere önümüzdeki her ay elde ettikleri net karın %15’ine kadar olan kısmının Bitcoin’e yatırım yapmak için harcanacağı ifade edildi. Şirket, satın aldığı bütün Bitcoin’leri şirket bünyesinde saklayacağını ve bu işe üçüncü tarafları karıştırmayacağını belirtti.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino yaptığı açıklamada Bitcoin’in son yıl içerisinde sergilediği etkileyici performansa değinirken uzun vadeli bir değer saklama aracı olarak doğru bir tercih olacağını vurguladı.

Dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e yatırım yapma kararı, bir yatırım varlığı olarak gücü ve potansiyeli ile desteklenmektedir. Bitcoin dayanıklılığını sürekli olarak kanıtlamış ve önemli bir büyüme potansiyeline sahip uzun vadeli bir değer saklama aracı olarak ortaya çıkmıştır. Sınırlı arzı, merkeziyetsiz yapısı ve yaygın olarak benimsenmesi, Bitcoin’i hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar arasında tercih edilen bir seçenek olarak konumlandırmıştır.

Şirketin halihazırdaki toplam rezervlerinin %2’sini oluşturan 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin’i bulunuyor. Tether tarafından paylaşılan 2023 yılı birinci çeyrek kazanç raporunda net gelir 1,48 milyar dolar olarak belirtilmişti. Bilanço raporundaki net kar üzerinden tahmini bir hesap yapıldığında %15’lik kısım 225 milyon dolara denk geliyor. Bu hesaba göre şirket yaklaşık 3 aylık süreçte 225 milyon dolar değerinde Bitcoin yatırımı yapmayı düşünebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!