Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan 250 Milyon Dolarlık Hamle: İsviçreli Kripto Şirketini Satın Aldı!

Kripto para şirketi Ripple (XRP), 250 milyon dolar değerinde bir anlaşmayla kurumsal kripto para hizmetleri sunan İsviçre merkezli Metaco’yu satın aldığını duyurdu.

Ripple, kurumsal kripto para hizmetlerini genişletme amacıyla bu alanda hizmet veren Metaco’yu 250 milyon dolara satın aldı. Ripple yaptığı anlaşma sayesinde Metaco’nun tek ve hakim hissedarı konumunu kazandı. Şirket tarafından yapılan duyuruda, müşterilere tokenize varlıkları saklama, ihraç etme ve çeşitli ödeme araçları sunma konusunda hizmet vermeye başlanacağı ifade edildi.

Bir şirket sözcüsüne göre 250 milyon dolarlık ödeme, nakit ve Ripple’ın öz sermayesinin bir kombinasyonu ile finanse edildi. Ayrıca anlaşma kapsamında, Metaco CEO’su ve kurucusu Adrien Treccani tarafından yönetilmeye devam edecek.

Konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bu satın alma işleminin global işleri ve geniş müşteri kitleleri için önemini vurguladı:

Metaco, olağanüstü bir yönetici kadrosu ve gerçekten eşsiz bir müşteri geçmişi ile kurumsal dijital varlık saklama alanında kendini kanıtlamış bir liderdir. Metaco’yu bünyemize katmak, büyüyen ürün paketimiz ve genişleyen küresel ayak izimiz için muazzam bir adımdır.

Ripple’da üst düzey yönetici olarak görev alan Monica Long, CEO Garlinghouse’u destekler açıklamalarda bulunurken Ripple’ın 2030 yılına kadar yaklaşık 10 trilyon dolara ulaşması beklenen kurumsal kripto para pazarına hitap etmek için benzersiz bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

Metaco, kripto para birimleri ve blokzinciri teknolojileri alanında faaliyet göstererek bankalar, finansal kuruluşlar ve varlık yönetim şirketleri gibi kurumsal müşterilere bu konularda destek sağlamaktadır. Metaco’nun sunduğu ana ürünlerden biri “SILO” adını taşıyan bir dijital varlık yönetim platformudur. Metaco ayrıca blokzinciri tabanlı finansal hizmetler için altyapı sağlamaktadır.

Bugün Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) arasında Ripple’ın lehine önemli bir gelişme yaşanmış ve XRP fiyatında artış görülmüştü.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5,9 yükseliş yaşayan XRP, yazım esnasında 0,44 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!