Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia Verileri Beklenenden Düşük Geldi: ”Kripto Paraların Çöküş Sonrası Etkisi, Beklediğimizden Uzun Sürdü”

Dünyanın en büyük GPU üreticilerinden Nvidia‘nın üçüncü çeyrek verileri, resmi ağızdan açıklandı ve beklenenden düşük sonuçlar geldi. Nvidia hisseleri Perşembe günü açıklanan veriler sonrası %19 civarında düşüş yaşadı. Nvidia CEO‘su Jensen Huang ise, beklenenden çok daha kötü ve uzun süren ”kripto paraların akşamdan kalmalığı” yüzünden şaşırdıklarını vurguladı.

Nvidia özellikle 2016 ve 2017 yılı boyunca hisse konusunda ciddi bir artış yakalamıştı. Firma geçtiğimiz ay da tüm zamanların en yüksek hisse fiyatı olan 289.36 dolara ulaşmış ve son üç yılda %1067’lik bir kazanca imza atmıştı. Bunun bir çoğu da tabii ki gaming sektöründe, veri sektöründe ve kripto para madencilik sektöründe kullanılan GPU’lardan kaynaklanıyor.

Perşembe günü açıkladığı verilerde elde edilen gelirin %2,5’dan %3.18’e yükseldiğini ilan eden Nvidia, uzmanların tahminlerinin gerisinde kaldı. Nvidia’nın tahminlerin gerisinde kalmasının temel etmeni ise, kripto para madencilik sektöründeki düşüş olarak açıklanabilir. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri 2018 yılında sağlam bir ayı piyasasına girdiği için, kripto para madencilik ekipmanlarına olan talep de aynı oranda düşüşe geçti.

CEO Jensen Huang ise konu hakkında şunları ifade etti:

”Açıkçası şaşırdık. Herkes kadar şaşırdık. Kripto paraların çöküş sonrası etkisi, beklediğimizden daha uzun sürdü. Fiyatlar düştüğünde, talebin daha hızlı artacağını tahmin etmiştik. Kripto para dinamiklerini yönetme konusunda daha iyi bir iş çıkarttığımızı düşünüyorduk.”

Nvidia analistlerin tahmin ettiği 3.40 milyar dolarlık kazancın gerisinde kalıp, şirket ve kripto para madencilik sektörü için de hayal kırıklığı ile sonuçlanan bir çeyreğe imza atmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment