Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Octagon Strategy: Kripto Para Piyasasının Geleceğinden Umutluyuz

Dijital para borsalarından Octagon Strategy’nin baş ekonomisti Ryan Rabaglia, CNBC‘ye verdiği röportajda kripto para piyasasının mevcut durumu hakkında yorumlarda bulundu ve piyasanın toparlanacağına inandığını söyledi.

Merkezi Hong Kong’da bulunan Octagon Strategy, ünlü kripto para girişimcilerinden Dave Chapman tarafından kurulmuştu. Chapman kripto para topluluğu arasında da tanınan ve genellikle Bitcoin hakkında yaptığı olumlu yorumlarla bilinen bir isim. Kendisi piyasanın bundan birkaç ay önce yaşadığı düşüş sırasında şöyle bir yorum yaparak ortalığı sakinleştirmeye çalışmıştı:

”Herkes durup durup kripto para piyasası kötü diyor fakat yaşanan şey aslında bana gayet  tanıdık geliyor. Her yeni ürün piyasaya çıktığında böyle olur, bunlar yaşanır. O yüzden paniğe mahal yok. Bu yeni bir ürün mü, evet. Büyümeye ve olgunlaşmaya ihtiyacı var mı, evet. Devletler ve otoriteler tarafından yasal olarak düzenlenecek mi, evet.”

Şirketin baş ekonomisti olan Rabaglia da tıpkı Chapman gibi kripto para piyasasının hala gelişmeye ihtiyaç duyduğunu düşünüyor. Rabaglia piyasanın 2017 yılı sonuna kıyasla elbette çok daha düşük bir seviyede olduğunu ve şu anda büyük bir baskı altında olduğunu belirtiyor ancak ‘nereden geldik’ sorusunun da sorulması gerektiğini düşünüyor:

“Piyasalar bu yılın başındaki, geçtiğimiz yılın sonundaki yüksek seviyelere göre düşük durumdalar ama nereden geldiğimizi hatırlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Piyasalar hala gelişme aşamasındalar ve bu hala çok yeni bir piyasa. Bunu pek çok kişi söylüyor farkındayım ama bunu akıldan çıkarmamamız gerekiyor.”

Şu anda aralarında ABD, Güney Kore gibi devlerin de bulunduğu pek çok ülke kripto para piyasasını yasal olarak düzenlemenin yollarını arıyor ve bu alanda atılabilecek en doğru adımları atmak için çaba gösteriyor. Bazı uzmanlara göre uygulanan bu yasal düzenlemeler piyasayı olumsuz yönde etkiliyor ve piyasanın baskı altına girmesine yol açıyor. Rabaglia da bu görüşe katılanlar arasında ancak kendisi uzun vade için daha farklı bir görüşe sahip. Yasal düzenlemelerin şu an için piyasaya baskı uyguladığını düşünen Rabaglia bu durumun ilerleyen zamanlarda değişeceği kanaatinde:

“Yasal düzenleme açısından baktığımızda sektörün şu anki durumunu iki ucu keskin kılıca benzetiyorum. Düzenleme alanındaki belirsizlikler piyasayı baskı altına alıp fiyatları daha da düşürüyor ve bunun nerede biteceğini bilmiyoruz. Ama ben inanıyorum ki piyasa işin sonunda yine bu düzenlemeler sayesinde yükselişe geçecek. Bu düzenlemeleri hallettiğimiz zaman kurumsal yatırımcılar sektöre giriş yapmaya başlayacaklar ki başlayanlar oldu bile.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment