Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Platformu Bitpay 40 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Blockchain ödemeleri girişimi Bitpay, Menlo Ventures ve Aquiline Technology Growth (ATG) risk sermayesi şirketlerinden 40 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldı.

Ticaret yapanlar  için bitcoin ve bitcoin cash ödemeleri gerçekleştiren Bitpay, geçtiğimiz Aralık ayında da 30 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldığını ancak seri tamamlanmadan önce büyütmek istediklerini belirtmişti. Bitpay CEO’su Stephen Pair, pazartesi günü dijital haber ajansı Recode’a yaptığı açıklamada “ATG’nin yönettiği ikinci turda yüksek talep vardı ve 40 milyon dolar yatırım aldık” dedi.

Menlo’nun kripto para çalışmalarına öncülük eden ortaklardan Tyler Sosin ise Record’a yaptığı açıklamada şirketin geçtiğimiz 18 ay boyunca çeşitli blockchain startuplarına yatırım yapma düşüncesinde olduğunu ancak Bitpay ile karşılaşana kadar hiçbir seçenek için olumlu karar veremediğini söyledi.  Seride Menlo’nun ne kadar yatırım yaptığı konusunda ise bir açıklamada bulunulmadı.

Sosin, Menlo’nun “blockchainin gelecekte ödeme teknolojilerinin en önemli değerlerinden olacağı” görüşünde olduğunu belirtirken, buna karşılık şirketin şu ana kadar herhangi bir kripto para satın almadığını ya da bir ICO’ya katılmış olmadığını da ekliyor.

Yine Sosin’in söylemlerine göre, şirketin ödeme platformlarından Bitpay’e yatırım yapma sebebi, herhangi bir kripto paranın başarısı üzerine bahse girmelerine gerek olmaması.

Bitpay Menlo’nun kripto para endüstrisindeki ilk risk atılımı değil. Sosin, portfolyosunda Uber, Tumblr ve Roku gibi eskilerin girişimlerine yatırımlar bulunan şirketlerinin bu alanda varlığını daha da belirginleştirmek istediğini söylüyor. Ve ekliyor:

Şimdi erken, çok erken zamanlar. İlerde çok büyük şirketler olacağını görüyoruz.

Bitpay Aralık ayında Seri B yatırımını Asya’da işlerini büyütmek için kullanacağını, yeni mühendislik yatırımları yapacağını, mevzuata ilişki lisanslama ve teknolojik satın alım konularına ağırlık vereceğini açıklamıştı. O zamanlar, ayrıca yıllık ödeme hacimlerinde neredeyse 2 milyar dolar işlem gerçekleştiği de belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment