Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Sistemleri Devleri Kriptoyu Tehdit Değil Fırsat Olarak Görüyor

Ödeme sistemleri devleri Visa, Mastercard ve PayPal, kripto endüstrisinin yükselişini bir tehdit olarak görmediklerini aksine ekosistemdeki fırsatları değerlendirmek adına yatırımlara devam edeceklerini açıkladı.

MoffettNathanson tarafından düzenlenen kripto ve blockchain etkinliğinde konuşan şirketler, eski ödeme sistemleri şirketleri arasında artan kripto kabulünün altını çizerek değişen ortama uyum sağlama çabalarını vurguladılar. Şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Fintech başkanı Terry Angelos, MoffettNathanson’a verdiği demeçte Visa’nın, kripto cüzdanları ile yapılan ortaklıklarda önümüzdeki iki yıl içerisinde güçlü bir artış beklediğini söyledi.

Mastercard Blockchain ve Dijital Varlık Marka Yöneticisi Raj Dhamodharan, Mastercard’ın kriptoyu yeni ürünler oluşturmak için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Şirket olarak, NFT pazarına giden bir aracı olmayı da hedeflediklerini belirtti. Mastercard, Ekim ayında ödeme sistemlerine kripto varlıklıları da entegre edeceğini açıklamıştı. Bu entegrasyonu kripto para borsalarına müşteri kaybetmemek adına yaptıklarını da eklemişlerdi.

Kısa süre önce Visa, birlikte çalıştığı banka ve finans kurumlarına kripto para konusunda danışmanlık hizmeti sağlamaya başlayacağını duyurmuştu.

PayPal ise, daha geniş bir kitleye ulaşma amacıyla kripto ekosistemi eğitimleri ile ilgili girişimlere yatırım yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!