Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödemeleri Bitcoin’le Kabul Eden 8 Büyük Firma

Online ödemeler ve dijital paralar topluma tanıtıldığından beri işler mali yönde büyük değişim göstermiş bulunmakta. Birkaç sene içinde, ödeme işlemleri yapan bazı resmi şirketler, online ödeme alanına girişti ve bu durum internet üzerinden alışveriş yapanlar için sayısız fırsat oluşturmuştu.

Bitcoin gibi kripto paralar, popülerite açısından da çok büyük bir gelişme gösterdi. “The Slots Million” ‘ın eleştirilerine bakılırsa, hala bunu bankacılık işlemleri arasında kabul etmeyen birtakım büyük firmalar var; fakat bu liste, şirketler Bitcoin’e yöneldikçe daralıyor. Mr. Green’ın eleştirilerini en güvenilir şekilde yayınlayan bazı sitelere kolayca ulaşabilir, böylece de bu şekilde ödeme kabul eden platformlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Fakat önce Bitcoin’i kabul eden şirketleri görmek için yazıyı okumaya devam edin.

1.DISH Network

Uydu ağı sağlayıcısı olan DISH, kullanıcılarına Bitcoin erişimini ve ödemede kullanımını sağlayan ilk hizmetlerden biri. İlk duyuruları 2014’ün Mayıs ayında, Bitcoin işlemlerini başlatmak için CoinBase‘le işbirliği yapmaları sonrasında olmuştu.

2.Microsoft

2014’ün sonlarına doğru, teknoloji devi Microsoft, Bitcoin’i bir birim olarak kabul etti ve ödeme şekilleri arasına ekledi. Buna ek olarak, büyük şirketlere finansal açıdan daha iyi çözümler sunabilmek adına , Bitcoin ilkelerini kullanan Azure Blockchain platformu yarattılar.

3.Dell

Bitcoin’in en çok teknoloji alanında hizmet veren şirketlerde kabul gördüğünü görüyoruz, ve bu uluslararası şirket de bu trendden eksik kalmadı. Müşterileri, şirketin Coinbase‘le olan işbirliği sayesinde 2014’ün Temmuz ayından beri bu ödeme şeklinden yararlanabiliyor.

4.Expedia

Haziran 2014’ten beri görüldüğü üzere, çeşit çeşit hizmet veren şirketler de Bitcoin topluluğuna katılmış bulunmakta. En büyük online seyahat ajansı da bu listede yerini edinmiş. Artık Expedia müşterileri, Bitcoin’lerini otellerde yer ayırmak, uçak bileti almak ve seyahat etmek gibi aktivitelerinde rahatlıkla kullanabiliyor.

5.com

Overstock da Bitcoin ödemelerini kabul eden ve Coinbase’le ortaklığa girişmiş online bir açık artırma platformu. 2014’ün Ocak ayından beri, sitede sergilenen her şey Bitcoin’le satın alınabiliyor.

6. Shopify

Shopify, en büyük e-ticaret şirketlerinden biri. Tüccarlara kendi online mağazalarını oluşturup kişisel eşyalarını satma, hizmet sunma gibi işlemleri yapma fırsatı yaratıyor, ve bunun için de online ödemeyi kabul ediyor. Bitcoin de bu online ödemeler arasında 2013’ün Kasım ayında yerini edindi.

7.Steam

1 Numaralı online oyun platformu Steam, BitPay’le ortak olunca, bütün kullanıcıların oyunlara ulaşımını ve satın alımını diğer para birimleriyle  beraber Bitcoin’le de sağlamaya başladı.

8. Save the Children

‘Save the Children‘, eğitim, sağlık ve kazazedelere yardım etmek adına çalışan uluslararası bir bağış kurumu. Çocukların hayat kalitesini geliştirmek adına verdikleri bu mücadelede, bağışları kişiselleştirilmiş bir BitPay web sayfası sayesinde Bitcoin şeklinde de kabul ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment