Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ODTÜ’den Öğrencilere NFT Diploma

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), bu sene üniversite birincilerine sertifikalarını Non-Fungible token (NFT) olarak verdiğini duyurdu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, bu sene üniversite birincilerine sertifikalarını blockchain üzerinde oluşturulmuş kişiye özel devredilemez NFT’ler olarak verdiklerini duyurdu.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, NFT’lerin blockchain teknolojilerinin nimetlerinin biri olduğunu ve bu sayede derece sertifikalarının ve mezuniyet belgelerinin ömür boyu kaybolmayacağını belirtti.

Bu sene ilk defa mezunlarına yönelik bir NFT çalışması yapan ODTÜ ilk aşamada yalnızca üniversite birincilik sertifikaları için NFT hazırladığını ancak seneye tüm mezunlara yönelik çalışma yapacaklarını duyurdu.

Prof. Kök, lisans diplomalarının orijinal olup olmadığı konusunda uluslararası alanda çeşitli sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çekerek diplomaların e-Devlet üzerinden sorgulanabilmesine rağmen uluslararası alanda hala diploma sorgusu konusunda bir standart bulunmuyor blockchain teknolojileri ile bu sorunları çözebileceklerine inandıklarını ifade etti.

Üniversite mezunlarına üniversite birincilik sertifikalarının yanı sıra dijital versiyonu olan NFT’leri takdim edildi. NFT’lerin bulunduğu cüzdan adresleri öğrencilere verilen plaketin üzerinde bulunuyor. NFT’ler OpenSea üzerinden de incelenebilir.

ODTÜ’nün öğrencilere verdiği plaket

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!