Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OK Blockchain Capital EOS Ekosistemine 100 Milyon Dolarlık Destek Sağlayacak

Borsalar ve ticaret platformlarının bazı belirli kripto paralara finansal destek sağlaması sıkça rastladığımız bir durum değil. Sigorta acentesi OK Group tarafından yönetilen OK Blockchain Capital, gelişen blockchain projelerini finanse etme kararı aldı. Şirketin yönetim planı ise EOS ekosistemini ve kendi süpernod girişimini desteklemek.

OK Blockchain Capital EOS’u Destekliyor

OK Blockchain Capital adlı şirket hakkında pek bilgisi olmayanlar için, şirket OK Group’un girişim sermayesi şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Ayrıca kripto para dünyasında popülerleşen OKCoin projesi de yine OK Blockchain Capital tarafından yürütülüyor. Şirket gelecek yıllarda büyüyen blockchain teknolojisi bazlı projelere finansal destek sağlamak istediğini de açıkça belirtti.

Bu iş modeli hiçbir anlamda tek örnek olarak varlık göstermiyor. Birçok girişim sermayesi şirketi açıkça blockchain şirketlerine hâlihazırda destek vermekte; OK Blockchain Capital da aynı yolu izleyecek gibi görünüyor. Şirket, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca büyük deneyimler kazanmasının yanı sıra bazı çok önemli yatırımlara da imza attı.

Şaşırtıcı olan asıl konu ise OK Blockchain Capital’ın EOS ekosistemini desteklemeyi planlaması. Bu proje piyasa değeri göz önünde bulundurulduğunda kripto paralar arasında ilk 10’da yer almasına rağmen, OK Blockchain Capital bu ekosistemi gelecekte desteklemek üzere büyüyen bir ihtiyaç olduğu görüşünde. 100 milyon dolara kadar çıkan bir finansal destek sağlamak hiç de küçümsenecek bir mesele değil.

Merak edilmesi gereken şey EOS’un geleceğini gerçekten etkileyecek finansal desteğin miktarının ne olacağıdır. OK Blockchain Capital EOS bazlı projeler için bir yatırım fonlaması oluşturma niyetinde. Gerekli altyapıyı kurmak ise zaman, efor ve para gerektirdiğinden finansal desteğin büyük kısmı bu fona gidecek.

Tüm bunlara ek olarak, girişim sermayesi şirketi EOS’un global dijital varlık piyasalarındaki sirkülasyonunu teşvik etmeyi istiyor. Bu, diğer sonuçlarının yanı sıra OKCoin’e bir EOS ticaret piyasası eklenmesine de yol açacak. Bir EOS ve fiat para çiftinin çıkarılıp çıkarılmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Her ne kadar uygulama geliştirme çalışmaları için bir ekosistem geliştirmek şu an daha büyük bir öncelik olsa da, bu EOS kripto para biriminin pozitif ivmelenmesi ile sonuçlanabilir.

EOS ekibinin bu finans desteğini kabul edip etmemesi ise apayrı bir konu. Bugün itibarıyla, bu müzakerelerin nereye vardığını ya da yakın gelecekte nasıl şekilleneceğini söylemek çok zor. OK Blockchain Capital’ın hedeflediği ölçekte mi bilinmez ama kripto para dünyasında önümüzdeki aylarda büyük değişimler olacak gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment