Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tim Draper: Bitcoin; Tesla, Skype ve Hotmail’in Toplamından Daha Değerli Olacak

Bitcoin ile ilgili yaptığı olumlu yorumlar ile kripto para camiasının sevilen simalarından olan ünlü yatırımcı Tim Draper, bir kez daha kripto para piyasalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı Bitcoin 250 Bin doları geçecek açıklaması ile gündeme oturan Draper, bu kez de Bitcoin’e farklı bir yoldan övgüler yağdırdı.

Daha önce Tesla, Skype, SpaceX gibi firmaların erken yatırımcıları arasında yer alan ve bu firmaların büyümesine tanıklık eden Draper, Bitcoin konusunda da olumlu tavrını sürdürürken, geçtiğimiz günlerde bir üniversitede katıldığı panelde, geçmiş dönemdeki yatırımları ile Bitcoin yatırımını kıyasladı. Draper, Bitcoin’in dünyayı değiştireceğini belirtirken, şöyle konuştu:

”Bitcoin, gerek internetten gerek demir çağından gerekse de Rönesans’dan daha büyük bir buluş. Tüm dünyayı etkileyecek ve değiştirecek bir buluştan bahsediyoruz. Bu değişim, birçoklarınızın hayal ettiğinden bile hızlı gerçekleşecek.”

DFJ Venture Capital ve Draper Associates firmalarının sahibi olan ve Bitcoin konusundaki yatırım fikri ile adeta dosta güven, düşmana korku veren başarılı yatırımcı; 2014 yılında tam 30 bin Bitcoin satın almıştı. Aralık ayında Bitcoin 20 bin dolar ile rekor kırdığında dahi pozisyonunu bozmadığını belirten Draper, geçtiğimiz günlerde 4 yıl içinde Bitcoin’in fiyatının 250 bin dolara çıkacağına inandığını belirtmişti.

Bitcoin’in itibari paralardan çok daha kullanışlı olduğunu ve internetten sonra hayatımıza giren en büyük teknoloji olduğunu da belirten Draper, geçtiğimiz günlerde yine enteresan bir açıklama yaparak kripto paraların Hindistan’da rupi’nin yerine geçmesi gerektiğine inandığını belirtmişti.

Kripto paraların 4 yıl içinde nasıl ve nereye geleceği sorusuna ise Draper, şöyle yanıt verdi:

”5 yıl içinde gidip bir kahveciden kahve almak istediğinizde itibari para vermeye çalıştığınızda size gülecekler. Çünkü herkes kripto para kullanıyor olacak. Bana göre yakın gelecekte öyle bir dönem gelecek ki, kimse itibari para kullanmak istemeyecek.”

Draper’ın Bitcoin konusunda iyi fikirleri bir yana, Aralık ayında zirve yapan Bitcoin, 2018’in ilk çeyreğini berbat geçirirken, yavaş yavaş toparlanma emarelerini ise yeni yeni gösteriyor. Şu anla toplam işlem hacmi 400 milyar doları geçerken, Bitcoin ise 9 bin dolar seviyeleri ile flört halinde.

Aynı panelde Draper’ın yanındaki konuşmacı olan Overstock.com CEO’su Patrick Byrne da Bitcoin konusunda Draper ile benzer fikirlere sahip. Konuyla ilgili konuşan Draper, şunları söyledi:

”Hacklenilmesi kolay bir piyasa deniyor. En son baktığımda hacklenen bankalar da vardı. Yine kötü insanlar kötü amaçlarla kullanıyor diyorlar, en son baktığımda kötü insanlar kötü emelleri için Amerikan doları da kullanıyordu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment