Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx: “Çin Yuanı ve Birkaç İtibari Para İçin Ticari İşlemler Yeniden Başlayacak”

Kripto para borsası OKEx, birkaç gün önce soruşturma altına girdi. Konuya dair duyuru yayımlayan borsa, kripto para çekim işlemlerini bu sebeple durdurdu. Yeni bir açıklamaya göre ise Çin yuanı dahil birkaç itibari para için işlemlere kalındığı yerden devam edilecek.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olarak geçen OKEx, birkaç itibari para için ticari işlemleri yeniden başlatıyor. Borsa, bu duyuruyu kendi internet sitesi üzerinden yayımladı. Buna göre borsada bugün TSİ 15:00 itibari ile birkaç itibari para için eşten eşe (P2P) ticari işlemlere devam edilebilecek. Bu itibari paralar arasında ise Çin yuanı, Vietnam dongu ve Hindistan rupisi bulunuyor.

Geçen hafta, önce tüm varlıkların çekim işlemleri daha sonra da itibari parayı ilgilendiren tüm işlemler komple durdurulmuştu.

Bitcoin teknoloji firması Blockstream’in CSO’su Samson Mow da borsanın duyurusundan kendi Twitter hesabından bahsetti. Mow, borsanın yaptığı duyuruya ek olarak, borsada para çekimi olmayacağını da belirtti. Çekimlerin yapılamayacak olmasının piyasaya satış baskısı ekleyip eklemeyeceği ise Mow’a göre bir merak konusu.

Gelen bir başka bilgiye göre dev kripto para borsası OKEx’in para çekme işlemlerini durdurması sonrası kullanıcılar, çeşitli yöntemlere başvurdu. Borsada para çekme işlemlerine ne zaman devam edileceği henüz net değil. Bu sebeple kullanıcılar, borsadaki USDT ve BTC gibi varlıklarını %10-%20 indirimle eşten eşe satışa çıkardığını açıklamaya başladı.

OKEx, daha sonra bir tweet paylaştı. Gönderilen tweette platformu ve diğer kullanıcıları riske atan hesapların iç transfer yetkilerine ban getirildiği duyuruldu.

Ne olmuştu?

Kripto para borsası OKEx, 16 Ekim tarihinde bir polis soruşturması altına girdi. Bu olaydan sonra borsada, açıklanan ani bir kararla, kripto para varlıkların çekim işlemlerinde durdurma yaşandığı duyuruldu.

Soruşturmanın borsayla alakası merak edilirken CEO Jay Hao tarafından bu konuya dair bir açıklama yapıldı. Hao; polisin kendilerini değil, platformu kullanan birkaç özel anahtar sahibini soruşturduğunu söyledi. OKEx’in deneyimlediği bu olay sonrası ise hem Bitcoin hem de borsanın kendi tokenı olan OKB düşüşe geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!