Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX’de Vadeli İşlem Krizi: Bazı Coinler Bir Anda Yıkıldı! Açıklama Var

Popüler kripto para borsası OKX’te vadeleri işlemlerinde bazı kripto paralar kısa süre içerisinde büyük değer kayıpları yaşadı.

Günün erken saatlerinde OKX’te işlem gören bazı vadeli işlem kontratlarında kısa süreli aşırı fiyat hareketleri görüldü. Bu fiyat ayrışmaları ilgili altcoinlere ait vadeli işlem kontratları piyasası genelinden %40’a varan fiyat farklılığına neden olurken OKX, durum yol açtığı müşteri kayıpları ile ilgilenileceğini belirtti.

Borsa üzerinde fiyat farklılığından etkilendiği görülen kontratların başında Tellor Tributes (TRB) ve Storj (STORJ) geldi.

TRB/USDT sürekli vadeli kontratı fiyatı TSİ 10.38-10.43 arasında 24,8 dolar seviyesinden 15,4 dolar seviyelerine kadar düşerek %37’nin üzerinde ani bir fiyat kaybı yaşadı. STORJ/USDT sürekli vadeli kontratı fiyatı ise 0,31 dolar seviyelerinden 0,24 dolar seviyelerine kadar gerileyerek %24’e yakın bir fiyat düşüklüğü kaydetti.

Bu iki altcoin’in sürekli vadeli kontratları dışında Perpertual Protocol (PERP), Yield Guild Games (YGG), Worldcoin (WLD) ve Livepeer’de (LPT) de sırasıyla %22,36’lık, %11,29’luk, %12,13’lük ve %23,16’lık fiyat ayrışmaları meydana geldi. Tüm kontratlarda yaşanan fiyat farklılığı TSİ 10.43 itibariyle hızla eski haline döndü.

Altcoinlerde yaşanan fiyat sıçramaları eş zamanlı olarak gerçekleşti. Yaşanan anomaliden kaç kişinin ne kadar etkilendiğine dair herhangi bir bilgiye rastlanılmadı. OKX 13 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, yaşanan fiyat sıçramalarını tespit ettiklerini ve kısa süre içerisinde düzelttiklerini söyledi.

Borsa ayrıca durumdan etkilenen kullanıcıları tespit etmeye başladığını ve zararlarını tazmin edeceğine dair taahhütte bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!