Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX’den Beşinci Rezerv Kanıtı Raporu: 8,9 Milyar Dolarlık Temiz Varlık

Kripto para borsası OKX, beşinci rezerv kanıtı raporunu yayınladı. Borsanın “temiz” varlıkları 300 milyon dolar artarak 8,9 milyar dolara yükseldi.

OKX resmi web sitesi üzerinden yayınladığı rezerv kanıtı raporunda, bilançosunda tuttuğu Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) varlıklarının teminat oranlarına güncelledi. OKX, aşırı teminatlandırma statüsünü korumaya devam ederken geçtiğimiz döneme göre teminatlarda yaşanan küçük azalmalar göze çarptı.

Raporda, toplam varlığın 8,9 milyar dolara yükseldiği ve tamamının üçüncü taraf raporlarına göre temiz varlıklardan oluştuğu belirtildi. FTX iflasından sonra popülerleşen temiz varlık terimi, bir borsanın yerel tokenlarına bilançosunda yer vermemesi ve varlıklarının Bitcoin, Ethereum veya USDT gibi yüksek piyasa değerine sahip likit varlıklardan oluşması durumunda kullanılıyor.

Müşteriler tarafından tutulan Bitcoin miktarı şubat ayında 134.289 olarak belirlendi. Buna karşılık OKX’in 138.405 BTC tuttuğu aktarıldı. Borsanın Bitcoin hesaplarındaki teminatı %104’den %103’e geriledi.

Ethereum tarafında müşteri varlıkları 1,28 milyonda sabit kalırken OKX’in buna karşılık hesabında tuttuğu miktar 1,32 milyon ETH’ye düştü. Ethereum’da da teminat oranının %104’ten %103’e gerilediği görüldü.

USDT hesaplarında tutulan müşteri varlıkları, kasım ayındaki 3,17 milyar USDT seviyesini 3,19 milyar USDT ile 3. ayın sonunda geride bırakabildi. OKX’in müşteri varlıklarına karşın olarak 3,26 milyar USDT teminat tuttuğu görüldü. Teminat oranı ocak ayından bu yana %102 ile sabit kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!