Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Devi Berstein: Bitcoin ve kripto paralar daha fazla yükselmeye hazır!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein, Bitcoin’deki (BTC) yükseliş dalgasının daha fazla kurumsal likidite sayesinde devam edebileceğini düşünüyor.

Bernstein analistleri Gautam Chhugani ve Manas Agrawal tarafından 18 Mart Cumartesi günü yayınlanan bir araştırma raporunda, mevcut bankacılık krizinin başta Bitcoin olmak üzere merkeziyetsiz finans (DeFi) sisteminin lehine olduğuna yer verildi.

Şimdiye kadar yaşanan yükseliş dalgasının yerel kripto topluluğu tarafından tetiklendiğini vurgulayan analistler, kurumsal fonların son yükseliş dalgası esnasında piyasada gözlemci konumunda kaldığını belirtti. Bu noktada dışardan daha fazla likidite katılımı olduğu taktirde fiyat hareketlerinin de kesin ve sağlıklı bir şekilde yükseliş yönünde devam edeceği öne sürüldü.

Analistler, her ne kadar ilk aşamada banka çöküşlerinin kripto paralarla bağlantılı olduğuna dair söylentiler çıksa da aslında yaşananların genel bir bankacılık problemi olduğunu işaret etti. Yakın tarihte First Republic Bank’a (FRC) kurumlar tarafından sunulan kurtarma paketinin de bankacılık krizinin kripto paralar yüzünden yaşanmadığını kanıtlar nitelikte olduğu ifade edildi.

Yatırımcıların bu bariz ayrımı gördüğünü belirten analistler, bu noktada merkeziyetsiz finansın öne çıktığını ve son yükselişlerinden bu algı doğrultusunda gerçekleştiğini öne sürdü:

Bu, Bitcoin, Ethereum ve merkeziyetsiz finansal sistemin geri kalanının geleneksel merkezi bankacılık sisteminden ayrılmış alternatif bir sistem olarak öne çıkması için mükemmel bir ortam oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!