Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Cevap Verdi: Credit Suisse CEO’sunun Geçmiş Bitcoin Söylemleri Gündemde!

Yaşanan likidite krizinin gölgesinde 3 milyar dolar karşılında rakibi UBS’ye satılan İsviçre merkezli Credit Suisse’in eski CEO’sunun Bitcoin (BTC) hakkındaki geçmiş söylemleri tekrardan gündem oldu.

Credit Suisse CEO’su olan Tidjane Thiam, 2017 yılında Bitcoin’i balon olarak nitelendirmiş ve kripto para biriminin geleceği konusunda şüpheci davranmıştı. Bankanın likidite krizi nedeniyle 3 milyar dolara UBS’ye satılmasının ardından Thiam’ın sözleri tekrardan gündem olurken Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) konu hakkındaki gönderisi dikkat çekti.

Binance CEO’su, Credit Suisse CEO’sunun 2017 tarihli bir açıklamasını alıntıladığı gönderisinde “Bitcoin hala burada” ifadelerine yer vererek adeta gövde gösterisi yaptı. Bitcoin, Thiam tarafından 2017’de küçük görüldüğü noktadan bu yana %318 artış yaşarken Credit Suisse’in sadece 3 milyar dolara satılmış olması topluluk arasında alaycı bir tavırla karşılandı. Credit Suisse CEO’su Bitcoin için balon nitelendirmesi yaptığında, fiyat sadece 7 bin dolardan işlem görüyordu.

Öte yandan İsviçre’nin ikinci en büyük bankasının, piyasaya bir “meme token” olarak sürülmüş Dogecoin’in (DOGE) 10 milyar dolarlık güncel market hacminden daha ucuz bir fiyattan el değiştirmesi de dikkatlerden kaçmadı.

CoinGecko verilerine göre son 7 günlük periyotta %15,2 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 538 milyar dolarlık piyasa değeriyle 27.870 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!