Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OmiseGo ile Ethereum Destekli Status Arasında Ortaklık Kuruldu

Ethereum blockchaini üzerine kurulmuş açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulaması olan Status yakın zamanda yaptığı açıklamada OmiseGo ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

On-chain ve cross-chain tipindeki ödemelerin en önde gelen isimlerinden olan OmiseGo bundan böyle merkezsiz bir uygulama olan Status ile işbirliği yapıyor olacak. Status ve OmiseGo bu ortaklık duyurusundan önce de çeşitli araştırma projelerinde birlikte çalışmışlardı. Bu iki proje daha önceden Ethereum Topluluk Fonu aracılığıyla da bir araya gelmişti.

Kurulan bu ortaklıkta OmiseGo’nun rolü açık bir altyapıya uygun olacak finansal araçlar oluşturmak olacak. Status ise bu araçların dünya genelindeki dağıtımıyla ve yayılmasıyla ilgileniyor olacak. Her iki proje de Ethereum blockchain’inden güç alarak dünyada bir değişikliğe imza atmayı hedefliyor.

Bir araya gelen bu iki projenin amaçlarından biri merkezsiz bir kripto para borsası üzerinden de işbirliği yaparak araştırma alanında yapılacak çalışmalara ciddi ölçüde hız kazandırmak. Uzun vadeli bir ortaklık kurmayı planlayan OmiseGo ve Status, mevcut finans sisteminin çeşitli alanlarını ‘merkezsizlik’ ile buluşturmayı da hedefliyor.

OmiseGo’nun kurucusu ve CEO’su olan Jun Hasgewa kurulan ortaklıkla ilgili şöyle konuştu:

“OMG’nin amacı kripto paraların sunduğu avantajları gerçek dünyayla buluşturmak. Status, OMG’nin arka-uç altyapısından faydalanan platformuyla birlikte OMG ağına büyük katkı sağlıyor. Kurulan bu ortaklık söz konusu projeler için, topluluk için ve blockchain sektörü için geleceğe doğru atılmış bir adım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment