Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Borsası’nın Eski Başkanı Artık Kripto Para Borsalarından Gemini’de Çalışacak

Kripto para borsalarından Gemini, New York Borsası’nın (NYSE) eski bilişim kurulu başkanı olan Robert Cornish’in artık Gemini ekibinde yer alacağını duyurdu. Bitcoin’in ilk milyarderleri olarak da bilinen Winklevoss kardeşler tarafından kurulan Gemini borsası, ekibine çok önemli bir isim kazandırmış oldu.

Cornish Uluslararası Menkul Kıymetler Borsası gibi yerlerde de kıdemli pozisyonlarda çalışmış, Institutional Investor tarafından çeşitli başarı listelerinde yer almaya layık görülmüştü. Cornish bundan böyle Gemini’de çalışıyor olacak ve çeşitli teknoloji girişimlerini yönetmenin yanı sıra NASDAQ’ın ürettiği SMARTS Piyasa Denetim teknolojisini takip etmekle görevli olacak.

Gemini’nin CEO’su olan Tler Winklevoss, konu hakkında yaptığı açıklamada Gemini’nin Cornish sayesinde müşterilerine “olabilecek en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğini” ve “kripto para sektöründeki standartları zirveye çıkartacağını” söyledi.

Kariyeri boyunca Wall Street’in çeşitli alanlarında önemli roller oynamış olan ve daha sonra kripto para sektörüne geçiş yapan epey kişi var. Cornish de bu isimler arasına kendini eklemiş oldu. Cornish’in yanı sıra Goldman Sachs’in eski yönetici müdürü olan Priyanka Lilararmani de Malta merkezli bir kripto para şirketi olan HOLD’a katılmış ve CEO rolünü üstlenmişti. Fujitsu’nun Orta Avrupa biriminden sorumlu olan Dr. Rolf Werner ise IOTA Foundation’a katılmıştı. Bunların da haricinde en büyük kripto para borsalarından Coinbase geçtiğimiz yıl eski PayPal ve Facebook yöneticilerinden olan David Marcus’u ekibe katmayı başarmıştı.

Gemini bundan birkaç ay önce standart emir defterlerinin haricinde yeni bir ticaret seçeneği sunmaya başlayacağını duyurmuştu. Gemini Blok Ticareti adı altında çıkarılan bu yeni özelliğin çeşitli avantajları bulunuyor. Bu özellikten faydalanan kullanıcılar oldukça büyük çaplı sayılabilecek işlemleri çok daha rahat bir şekilde yapabiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment