Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

On Binlerce Bitcoinlik Borcunu Alamayan Voyager Digital’den Kullanıcı Para Çekimlerine Kısıtlama

Kripto ticaret platformu Voyager Digital’ın sıkıntılı günler geçiren Three Arrow Capital (3AC) ile ilişkisi olduğunu açıklamasının ardından kullanıcılar için günlük para çekme limitini 10.000 dolara düşürdü.

Voyager Digital dün yaptığı açıklamada 370 milyon dolar değerinde 15.250 adet Bitcoin (BTC) ve 350 milyon USDC olan borcun geri ödenmemesi durumunda 3AC‘e temerrüt uyarısında bulunacağını ve likidite ihtiyaçlarını karşılamak için Alameda Research‘den 200 milyon dolar ve 15.000 Bitcoin kredi aldığını belirtmişti.

Açıklamanın ardından platformdan paralarını çekmek isteyen bazı kullanıcılar tarafından günlük para çekme limitinin 10.000 dolara düşürüldüğü bildirildi.

Özel olarak günlük para çekme limitini 125.000 dolara yükselttiğini belirten bir Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımda 90.000 dolarlık para çekme işleminin reddedildiğini söyledi.

Konu sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bazı kullanıcılar günlük çekim limitinin 10.000 dolara düşürüldüğünü doğrularken birçok kullanıcı ise bunun doğru olmadığını para çekme işlemlerini başarılı bir şekilde tamamladıklarını bildirdi.

Voyager, kullanıcılar arasındaki tartışmalar devam ederken web sitesinde yer alan bir bilgide yaptığı değişiklikle tartışmalara son noktayı koydu. Eskiden 25.000 dolar olan günlük para çekme limiti 9 Saat önce güncellendi ve 10.000 dolara düşürüldü.

Voyager’in bu kısıtlamasının, piyasa koşulları ve 3AC’nin geri ödeme yapmaması nedeniyle likidite risklerini azaltma çabalarının bir parçası olduğu düşünülüyor.

Haberin kaleme alındığı sıralarda Voyager‘den henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!