Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra CEO’su Do Kwon’dan Açıklama: Söylediklerimden Pişmanım

Bilindiği üzere geçtiğimiz ay kripto para para piyasasının düşüşünü tetikleyen Terra USD çöküşü gerçekleşmişti. Terra CEO’su Wall Street Journal’a röportaj verdi. İşte detaylar…

22 Haziran tarihinde Wall Street Journal’ın yaptığı habere göre Terra CEO’su Do Kwon, “Bir zamanlar olduğumuzdan daha güçlü bir şekilde var olacağımıza güvenim tam.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Terra USD’nin çöküşü ardından şirketin yerel token’ı LUNA sıfır dolara ulaşmıştı ve 40 milyar dolar piyasa değeri olan bir şirket nerdeyse yok olmuştu. Yaşanan düşüş, Terra USD getirisi sunan şirketleri de etkiledi. Anchor Protocol’ün %20 faizli UST mevduatının birlerce yatırımcıyı zarara soktuğu belirtiliyor.

Çöküşten önce 100 doların üstünde bulunan LUNA için, Do Kwon’un satış yaparak çok fazla para kazandığı iddia edilmişti. Bununla ilgili sorun yöneltilince Do Kwon:

Çöküşte nerdeyse tüm paramı kaybettim. Ancak bu beni rahatsız etmiyor. Oldukça mütevazi bir hayat sürüyorum.

Eski LUNA’nın adı değişerek LUNA Classic olmuştu ve sahiplerinde Airdrop ile yeni token’dan dağıtılmıştı. Yeni LUNA ise ilk günden 30 dolarlara kadar ulaşıp büyük bir düşüş yaşamıştı ve yazım esnasında yeni token 1,96 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Kripto para piyasasındaki birçok isim Do Kwon’un dolandırıcılık yaptığı düşünüyor ve bunu 2. defa yapacağını söylüyor. Ancak destek olup yaşadığı duruma üzülen birçok insan da bulunuyor.

Do Kwon, UST çöküşünden önce algoritmik stablecoin’in çökeceğini ve Terra’nın bir ponzi şeması olduğunu düşünen insanlara çok ağır eleştirilerde bulunmuştu. Bunun ardından Do Kwon, Wall Street Journal röportajında şu ifadelere yer verdi:

Geçmişte söylediğim şeylerden pişman mıyım? Evet.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!