Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önce Kaynak Kodları Şimdi Kimlik İfşası, Shiba Inu için Çarpıcı İddialar

BitBoy olarak ünlenen Youtuber ve kripto para analisti Ben Armstrong, Shiba Inu (SHIB) baş geliştiricisi Shytoshi Kusama’nın kimliğini ifşa edeceğine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Ben Armstrong yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, Shiba Inu’nun anonim geliştiricisi Shytoshi Kusama‘nın kimliğini açıklayacağına dair sinyaller verdi. Bununla birlikte Armstrong tarafından paylaşılan devam niteliğindeki gönderide, iflas eden kripto para borsası FTX‘in kurucusu Sam Bankman-Fried‘in, Shiba Inu’nun erken dönem geliştiricilerinden birisi olduğu ima edildi.

İddianın detaylarında Sam’in iki kurucu ortak ayrıldıktan sonra projeye dahil olduğu ve Shiba Inu’nun asıl kurucu ortağıyla geliştirme çalışmalarına devam ettiği yer aldı:

Sam, iki kurucu ortak ayrıldıktan sonra projeye erken aşamada dahil oldu. Ortaklardan biri gitti ve kendine ait başka bir blokzinciri inşa etti. Ana kurucu, proje sıfırdan yapılandırılırken Sam ile birlikte çalıştı.

Kusama’dan cevap gecikmedi

BitBoy’un tehditlerini tiye alan bir tavırla yaklaşan Shytoshi Kusama, popüler YouTuber‘a videolarındaki Shiba tişört satışların nasıl gidiyor diye sordu. Ardından ikinci bir gönderi ile olayı kızıştırmaya devam eden geliştirici, BitBoy’dan bir tişört istediğini belirtti ve satır aralarında iğneleyici bir mesaj barındıran sahte bir adres paylaştı:

O kahrolası tişörtü istiyorum! Lütfen bu adrese gönder: 613 UFud2Much Lane Trollfias, HI 96706. Nakliye ücretini bile ödeyeceğim!

Shiba Inu cephesinde yaşanan bu kaos ilk olarak dün Discord üzerinde ortaya atılan bir iddia ile başladı. İddiaya göre uzun zamandır beklenen ve geçen hafta beta sürümü yayınlanan katman-2 blokzinciri Shibarium‘un kaynak kodları başka bir projeden çalındı.

Söz konusu iddia hakkında geliştiricilerden gelen yanıtlar topluluğu tatmin etmedi ve kaos çığ gibi büyüdü. Son olarak BitBoy tarafından ortaya atılan geliştiricinin kimliğine dair bu ifşa tehdidi, topluluğun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!