Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OneCoin Mağduru İskoçyalı Kadın, Davaya Öncülük Ediyor

Uluslararası kripto para dolandırıcılık sistemi kurbanı İskoçyalı kadın Jen McAdam, mağdurların paralarını geri alabilmesi için dava sürecine öncülük ediyor.

Jen McAdam, dünya çapında bir ponzi şeması olan OneCoin‘e 9 bin sterlinini kaptırdı. OneCoin ponzi şeması, tüm dünyadan insanları dolandırarak toplamda 4 milyar sterlin (75.8 milyar lira) elde etmişti. Mağdur McAdam, projenin ponzi olduğunu öğrenmeden önce yakın çevresindeki insanları da sisteme dahil ederek 220 bin sterlin zarar etmelerine sebep oldu.

İskoçyalı kadın, mağdurlar için bu ay başlatılan “OneCoin Mağdur Destek Yasası ve Varlık Kurtarma Davası”na insanları katılmaya ikna etmeye çalışıyor ve sürece öncülük ediyor. McAdam ayrıca, bir varlık kurtarma şirketi ve avukatlara OneCoin ponzi şemasını araştırmalarını ve mağdurların kaybını telafi etmeleri için çalışmalarını talep etti.

McAdam yaptığı bir açıklamada:

Davaya katılmak isteyen tüm OneCoin mağdurları grubu üyelerine gelecek yıl Zoom toplantısı düzenleyeceğim ve tüm detayları paylaşacağım.

dedi.

Kara para aklama suçlamaları ile karşı karşıya kalan OneCoin ponzi şeması kurucusu Ruja Ignatova, ortadan kaybolmuştu.

McAdam’ın, süreç boyunca yaşadığı deneyimleri insanlara aktardığı Fake! isimli bir kitabı bulunuyor. Geçen yıl MGM film stüdyoları, kitabı beyaz perdeye taşımak için kitabın haklarını satın aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!