Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PancakeSwap Yeni IFO Formatı Nedir, Nasıl Katılınır?

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük 3. merkeziyetsiz borsası (DEX) PancakeSwap, 13 Aralık (Bugün) yeni IFO (Initial Farm Offering) formatı olan IFO 3.0 ve IFO CAKE Pool’u tanıttı.

Bir tür token arzı olan IFO, Cake stake ederek ödüller verileceği yeni bir format olarak sunuldu. Medium üzerinden yaptıkları paylaşımın ardından yeni IFO’nun başlayacağı duyuruldu.

IFO’lara IFO kredisi sistemiyle katılınabilecek. IFO kredisi kazanmak için IFO Cake havuzuna Cake’lerinizi stake etmeniz gerekecek. IFO kredileriniz, belirli bir süre boyunca ortalama stake ettiğiniz Cake bakiyeniz üzerinden hesaplanacak. Her hesaplama döneminin başlangıcını ve bitişini tüm sosyal kanallarından duyuracaklarını belirttiler.

IFO kredilerinin nasıl hesaplandığına dair bir örnek:

Bir hesaplama dönemi başladı ve yaklaşık 7 gün sonra sona erdiğini varsayalım:

Tüm hesaplama dönemi boyunca IFO Cake Havuzunda 10 Cake stake ettiyseniz, bir sonraki IFO’da toplam 10 Cake taahhüt etmenize izin verecek olan 10 IFO kredisi kazanırsınız.

IFO Cake havuzuna hesaplama periyodu başladıktan 3.5 gün sonra 10 Cake stake ettiyseniz ve Cake’i hesaplama döneminin sonuna kadar tuttuysanız, 5 IFO kredisi kazanırsınız.

Eğer 3.5 günü 5 Cake, 3.5 günü 10 Cake stake ederseniz. Ortalaması alınıp ona göre IFO kredisi kazanırsınız.

Cake havuzunda Cake stake edip Cake ve IFO kredisi kazanabilirsiniz. Verilen alım hakkı, IFO kredisine denk olacaktır. Bununla yeni çıkacak bir tokenı ön satıştan IFO krediniz kadar Cake ödeyerek satın alabilirsiniz.

Herhangi bir yatırma ücreti bulunmuyor ancak manuel olarak stake ettiyseniz ve 24 saat içinde yatırdığınız parayı geri çekmek isterseniz %1’i kesiliyor. Cake’leriniz 24 saat boyunca stake’de kalırsa herhangi bir ücret ödemeden Cake’lerinizi geri çekebilirsiniz.

Havuzda 1 Cake kazanıldığında 0.02 Cake havuz ücreti olarak ödenecektir.

  • Hesaplama dönemlerinde IFO Cake havuzundan geri alınan stake ödülleri, IFO kredisi hesaplaması sırasında dikkate alınmayacak sadece anapara tutarı hesaplanacaktır.
  • IFO etkinliğinde, IFO satışlarını taahhüt etmek için Cake’inizi IFO Cake Havuzundan çekebilirsiniz.
  • IFO etkinliğinden sonra harcanmamış Cake tokenları geri talep ettikten sonra, gelecek olan bir sonraki IFO için IFO kredilerinizi tekrar kazanmak için Cake’lerinizi tekrar havuza koymanız gerekecektir.
  • “Temel” oturumda, katılımcılar için maksimum taahhüt vardır. Katılmak için ekstra bir ücret alınmaz.
  • “Sınırsız” oturumda, katılımcılar için maksimum taahhüt yoktur. Katılmak için ekstra ücret vermeniz gerekir.

Yapılan açıklamada:

 En büyük Cake tutan hesapları ödüllendirmek istiyoruz. Aynı zamanda, katkınız ne olursa olsun, en sadık Cake tutan hesaplar her zaman IFO’dan yararlanacak.

Denildi.

Nasıl Katılabilirim?

IFO sayfasında Cake yatırma işlemini etkinleştirmek için, IFO Cake Havuzu’nda “Enable” butonuna basın.

Havuzu etkinleştirdikten sonra, Cake’leri stake edebilmek için “Stake”e tıklayın.

Havuza yatırmak istediğiniz Cake miktarını seçin. Ardından “Confirm”e tıklayın ve cüzdanınızdaki işlemi onaylayın.

IFO Cake kartında, bir sonraki IFO satışında taahhüt limitiniz olan IFO kredilerinizi görebillir. Hesap dönemi boyunca ortalama Cake bakiyenize göre belirleyebilirsiniz.

Neden bu değişikliği seçtikleri hakkında:

IFO’ları daha adil, erişilebilir ve ödüllendirici hale getirmek için her zaman kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Uzun vadeli Cake sahiplerine ödüller vererek tokenın dolaşımdaki arzını azaltmayı umuyoruz. Son dakikada Cake alıp katılmak yerine uzun vadeli yatırımcılar için böyle daha adil olacağını düşündük.

denildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!