Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önemli Dönüm Noktası: Steem Blockchain 1 Milyon Hesaba Ulaştı!

İçerik yazarlarının yaptıkları işlerden gelir elde etmesini sağlayan bir blockchain ödül platformu olan Steem, bugün projenin bir milyon kayıtlı hesap sayısına ulaştığını duyurdu. Resmi Steemit bloğundan yapılan güncelleme blockchain’deki bir milyonuncu üyeliği doğrulayıp, yapılan işlemler, kullanıcı aktiviteleri ve eşsiz ziyaretçiler konusunda çok daha etkileyici istatistikler gösteriyor.

Steem’in şu sıralar inanılmaz popüler. Yüksek sayıda kişiyi çeken etken sadece steemit.com veya sosyal medya platformu değil ancak aynı zamanda Steem blockchain’ini kullanan dtube, busy ve dlive gibi diğer Dapp’ler. (merkeziyetsiz uygulamalar)

Steem’in Tarihi:

Steem kaliteli içerik üretimini teşvik edip oylama sistemine dayalı tartışmalar yapan bir sosyal medya platformu. Yapılan oylamalar Steem ve Steem Dollars’a (SBD)dönüştürülüyor ki bunlar daha sonra itibari para veya başka dijital mal varlıkları ile değiştirilebiliyor. Steemit platformu ise genellikle rahatsız edici reklamlar veya ödeme sistemleri ile gelir elde eden içerik yazarlarının, daha iyi şartlarda para kazanabildiği alternatif bir yöntem. Steem bunlara ek olarak aşağıdaki konular yüzünden sıkıntılar çekip hüsrana uğramış olan yayımcılara da yardım ettiğini ifade ediyor:

  • küçük miktardaki ödemlerin yönlendirilmesinin yol açtığı masraflar yüzünden bağışlar ve bahşişler uygulanabilir değil
  • Facebook gibi büyük sosyal ağların yayımcılardan kar elde ediyor olması ancak bu karı paylaşmaması

Ancak proje popüler bir kullanıcı olan @kevinwong’un yazdığı gibi, botlar ve  oylama sistemini karıştırmak isteyen kötü niyetli kullanıcılar tarafından hiç bitmek bilmeyen bir çileye sahip. Yine de Steemit’in 2016 yılında sadece 2.000 aktif kullanıcısı olduğu göz önünde bulundurulursa istatistikler gereken açıklamayı yapıyor ve bize de görünen köy kılavuz istemez yorumunu yapmak düşüyor diyebiliriz. Buna ek olarak platform, projenin internet sayfasında yazılana göre, 2016 Haziran ayından bu yana toplamda 40,154,371 Dolar ödeme yapmış.

Asıl Hedefe Bağlı Kalıyorlar

Blockchain endüstrisi büyüdükçe bir çok proje de hedef eksikliğinin yanı sıra çözüme ihtiyaç olmayan veya daha önce çoktan çözülmüş sorunlar için uğraşması nedeniyle eleştirilmekteydi.

Steem’in ana görevi ve aynı zamanda başarısının da bir öğesi olan açık blockchain yazılımı ile yayımcıları ödüllendirme sistemi aynı istikrarda devam etmekte. Proje, çoğu geliştiriciyi açık ve birlikte çalışılabilir teknolojik yapısı ve sağlam belgeleme sistemi ile çekmeyi başardı. Bu durum blockchain ile ilişkili içerik temelli Dapp’lerde bir patlamaya yol açtı. Ki bu durum genellikle eşsiz ve çok nadir olarak nitelendirilir. İçerik yayıncılık endüstrisi içeriklerini paraya çevirmek için gereken fikirlerde bir azalma yaşadığında ve tüketicilerden sert eleştiriler aldığında, Steem enteresan bir yöntem sunuyor.

Ned Scott, bu idealleri Consensus 2018 konferansı sırasında tekrar onayladı. Ned, ”benim için bütün amaç yetkiyi insanlara vermeyi sağlayan ağlar kurmak.” Panel sırasında Ned, daha önce Reddit ve Digg gibi platformlar tarafından kurulmuş olan kullanıcıların etkisini gösterebileceği fikri üzerine oturtulmuş Steem kripto para biriminin detaylarını da uzun uzun anlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment