Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ooki DAO, CTFC Tarafından Açılan Davada Seçeneklerini Değerlendiriyor: DAO’ların Kaderini Belirleyecek

Blockchain yazılım protokolü bZerox’in yönetiminde bulunan Ooki DAO, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) açtığı davaya karşı yapılabilecek hamleleri tartışıyor. 

Ooki DAO üyeleri 22 Eylül’den beri DAO forumunda açılan konuda, CFTC tarafından aleyhlerine açılan davaya karşı alınabilecek aksiyonları tartışıyor. CFTC, 22 Eylül tarihinde kara para ve terörün finansmanı (AML) protokollerine uymadığı ve lisanssız olarak vadeli işlemler piyasasında faaliyet gösterdiği için bZerox borsasının yönetim ekibi olan Ooki DAO’ya ve yönetişimde oylamaya katılan üyelere dava açmıştı.

Dava, oy kullanan yönetişim üyelerini de ilişkili taraflara dahil ederek piyasada endişeye sebep oldu. Birçok piyasa katılımcısı dava sonucunun sektördeki diğer DAO’ların (merkeziyetsiz otonom organizasyon) kaderini belirleyeceğini düşünüyor.

Oaki DAO üyeleri diğer DAO’lar için emsal teşkil edebilecek bu davaya karşı alınabilecek hamleleri masaya yatırdı. Şu ana kadar topluluk tarafından değerlendirmeye uygun görülen seçenekler arasında hazineden bir yasal danışman için pay tahsis edilmesi veya kripto para ekosisteminden dava sürecinden kullanılmak üzere hibe toplanması bulunuyor.

Tartışmalar sonucunda DAO’nun alınacak hamleyi seçmek için bir oylamaya gitmesi bekleniyor. Finans uzmanları ve avukatlar davanın sonuçlarının gelecekteki DAO davaları üzerindeki etkisinin oldukça önemli olacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!