Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Kripto Para Madenciliğini Yasallaştırmaya Çok Yakın: Madenciliğe İzin Verilecek Bölgeler Belli Oldu!

Kripto para madenciliğini yasallaştırmaya hazırlanan Rus yetkililer, madenciliğin ülkenin hangi bölgelerinde yapılabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Rusyada faaliyet gösteren yerel gazetenin haberine göre Rus yetkililer, kripto para madenciliğinin yapılacağı bölgelere dair açıklamalarda bulundu. Rusya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, bu yılın sonuna kadar kabul edilmesi gereken kripto para madenciliğini düzenlemek için tasarlanmış bir mevzuat üzerinde anlaşmıştı.

Bunu sonuçlandırmak için çalışan milletvekilleri, endüstriyel çapta madenciliğe yalnızca ülkenin ihtiyaç duyduğundan daha fazla elektrik üretebilen kısımlarında izin verilmesi gerektiğini belirttiler. Parlamento Mali Piyasalar Komisyonu Başkanı Anatoly Aksakov da elektrik kesintisi yaşayan diğer bölgelerde madencilik faaliyetlerinin yasaklanması gerektiğine dair ifadelerde bulundu. Yapılan açıklamalara göre hidroelektrik ve nükleer santral üretimleri olan bölgelerde kripto para madenciliğine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Enerji fazlasına sahip bölgeler incelendiğinde ise birçok hidroelektrik santrali bulunan Irkutsk Oblastı ve Krasnoyarsk Krai ile nükleer santralleriyle meşhur Tver, Saratov, Smolensk ve Leningrad bölgeleri karşımıza çıkıyor. Görünen o ki Rusya’da faaliyet gösteren madencilerin önümüzdeki süreçte bu bölgelere doğru hareket etmeleri ve kendi çıkarlarını koruyacak şekilde yatırımlarına başlamaları gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!