Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OpenAI CEO’sunun Kripto Para Projesi Bir Ülkede Hizmete Başladı!

Open AI CEO’su Sam Altman’ın kurduğu kripto para projesi Worldcoin, Singapur’daki hizmet vermeye başladı.

Worldcoin ekibi 27 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, Singapur’daki faaliyetlerinin başladığını ve kullanıcılarının projenin yerel donanım cüzdanı aracılığıyla kimlik doğrulamalarını tamamlayabileceklerini beyan etti. World ID doğrulamak için projenin özel donanım cihazı Orb’nin kullanılabileceği belirtildi.

Buna ek olarak projeye katkıda bulunan Tools for Humanity (TFH) Singapur’un en saygın iki startup ve teknoloji derneği ACCESS ve Singapur Fintech Derneği’ne (SFA) üye olduğu açıklandı.

World ID 2.0’ın başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinin ve Aralık ayı ortasında Worldcoin iris tanıma hattının açık kaynak kullanımına açılmasının ardından, World ID doğrulamaları artık Singapur’da projenin özel donanım cihazı olan Orb aracılığıyla yapılabiliyor. Doğrulama konumlarının tam listesi Worldcoin Orb konumları sayfasında mevcuttur.

Worldcoin’in Hindistan, Fransa ve Brezilya’daki Orb kimlik doğrulama faaliyetleri kısa süre önce askıya alınmıştı. Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri tartışmaların merkezinde yer alan Worldcoin’in dijital kimlik oluşturmak için iris taraması yapan bu teknoloji halen daha topluluğun tepkisini çekmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!