Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OpenSea’den Ethereum (ETH) Açıklaması: Yalnızca PoS NFT’leri Destekleyecek

En yüksek hacimli NFT (Non-Fungible Token) pazar yeri OpenSea, Ethereum (ETH) Merge güncellemesi sonrasında yalnızca iş kanıtı (PoS) sistemine yükseltilmiş NFT’leri destekleyeceğini açıkladı.

OpenSea, 1 Eylül tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ethereum (ETH) blockchaini iş kanıtı (PoW) sisteminden hisse kanıtı (PoS) sistemine geçirecek Merge güncellemesi sonrasında yalnızca iş kanıtı sistemine yükseltilmiş NFT’leri (Non-Fungible Token) destekleyeceklerini duyurdu.

NFT platformu yaptığı açıklamalarda, yumuşak bir geçiş için hazırlandıklarını belirtirken bazı sorunları öngöremeyebileceklerini ifade ederek geçiş aşamasında geliştiricilerle iletişim halinde olacaklarını söyledi.

Ethereum hard forku son birkaç aydır gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Özellikle madencilik faaliyetlerini sonlandırdığı için Merge güncellemesi, madenciler tarafından sık sık eleştiriliyor. Öte yandan çeşitli güvenlik zafiyetleri olduğu gerekçesiyle topluluğun bir kısmı da Merge güncellemesine sıcak bakmıyor.

Chandler Guo adlı Çinli bir Ethereum madencisinin geçtiğimiz ay Ethereum’un iş kanıtı sistemi ile devam edecek bir hard forkunu yaratacağını açıklamasından bu yana piyasa destekleyenler ve desteklemeyenler olarak ikiye ayrılmış durumda. OpenSea ise bu ayrıma katılan ilk NFT platformu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!